Grupul bancar Merrill Lynch a afisat o crestere cu 31% a castigurilor nete din al doilea trimestru fata de aceeasi perioada din 2006, ca urmare a rezultatelor bune generate de activitatea de banca de investitii, peste estimarile analistilor, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Compania a depasit cu usurinta estimarile privitoare la castiguri si venit. Cotatia actiunilor Merrill Lynch a scazut cu 6% anul acesta, insa, dupa publicarea rezultatelor trimestriale ale companiei, aceasta s-a apreciat cu 2%.

"Activitatile Merrill Lynch sunt suficient de diverse, astfel incat sa depasim criza de pe piata creditelor ipotecare", a spus directorul financiar al grupului bancar, Jeff Edwards, citat de Reuters.

Cea mai mare casa de brokeraj din lume, Merrill Lynch, a anuntat ca a inregistrat castiguri nete de 2,1 miliarde dolari, adica 2,24 dolari/actiune, in crestere fata de cuantumul de 1,6 miliarde dolari, respectiv 1,63 dolari/actiune din trimestrul al doilea 2006.

Analistii se asteptasera ca Merrill Lynch sa aiba un castig trimestrial de 2,02 dolari/actiune, potrivit Reuters Estimates.

Veniturile nete ale grupului bancar au crescut cu 19% in trimestrul al doilea din acest an, pana la 9,7 miliarde dolari, fata de suma de 8,2 miliarde dolari, cat inregistrase in aceeasi perioada a anului trecut.

Rezultatele din Q2 au depasit insa estimarile analistilor care se asteptau ca Merrill Lynch sa afiseze venituri nete in valoare de aproximativ 9,26 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Brexit: Fără muncitorii est-europeni, legumele din Marea Britanie rămân pe câmp
Setari Cookie-uri