Actionarul majoritar si directorul general al companiei A-TEC, Mirko Kovats, a respins acuzatiile potrivit carora ar fi falimentat in mod fraudulos o afacere pe care a detinut-o anterior. Aceste acuzatii au determinat o scadere cu 13% a cotatiei actiunilor companiei.

Kovats a refuzat insa inca o data sa renunte la majorarea detinerii sale de 25% la compania belgiana de prelucrare a cuprului Cumerio.

"Vreau sa particip la consolidarea industriei europene de cupru", a declarat Kovats pentru Reuters. "Sunt convins ca investitiile pe care le fac sunt bune", a adaugat seful companiei A-TEC.

Kovats a cumparat luna trecuta o participatie la firma Cumerio si la cea mai mare topitorie europeana de cupru, Norddeutsche Affinerie, ridicand semne de intrebare cu privire la oferta in valoare de 777 milioane euro (1,1 miliarde dolari) facuta de Norddeutsche pentru Cumerio.

Citeste si:

Kovats nu si-a dezvaluit intentiile, dar a spus ca nu va licita detinerea sa de la Cumerio pentru Norddeutsche.

"Exista mai multe posibilitati si discut cu toata lumea", a declarat Kovats.

Kovats a confirmat insa ca in septembrie va incepe procesul intentat impotriva sa, in care este acuzat de falimentarea frauduloasa a unei discoteci pe care a avut-o langa Viena la sfarsitul anilor 1990, sustinandu-si nevinovatia.