China a inregistrat la sfarsitul anului 2006 o crestere economica de 11,1% si a avut o valoare a Produsului Intern Brut de 1923,31 miliarde de euro, analistii estimand ca pana la sfarsitul anului 2007 va deveni a treia putere economica la nivel mondial, detronand astfel Germania.

La sfarsitul anului 2007, China poate deveni a treia putere economica la nivel mondial conform analistilor in domeniu. In urma cu o saptamana, autoritatile chineze au revizuit procentul de crestere economica inregistrat in anul 2006, de la 10,7 procente la 11,1%, cu un PIB ce a atins valoarea de 1923,31 miliarde de euro.

„Odata cu aceasta reviziuire, este foarte posibil ca China sa depaseasca Germania pana la sfarsitul anului 2007 si sa devina a treia putere economica la nivel mondial”, considera Hong Liang, economist al Goldman Sachs.

Conform datelor Bancii Mondiale, Produsul Intern Brut al Germaniei la sfarsitul anului 2006 a fost de 2104,75 miliarde de euro. Tinand cont de cresterea inregistrata de China, care se mentine si dupa cel de al doilea trimestru al anului 2007, analistii considera ca pana la sfarsitul anului 2007, Germania va fi depasita de China.

In luna iunie, China a inregistrat un nou record la exporturi ajungand la aproximativ 20 de miliarde de euro. „In cazul in care gradul de consum la nivel mondial continua sa creasca, exporturile din China vor progresa , si nicio politica guvernamentala nu va putea impiedica aceasta crestere”, sustine Qu Hongbin, economist la banca HSBC din Hong Kong.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
CORONAVIRUS ITALIA: Alte 168 de persoane infectate au murit
Setari Cookie-uri