Detinatorii de carduri American Express (AmEx) pot intampina probleme in folosirea acestora in Rusia, deoarece bancile rusesti si companiile de procesare nu s-au inteles cu banca RussianStandard,care detine drepturile exclusive de achizitie a AmEx si unele banci nu mai accepta AmEx, scrie RBC Daily.

Potrivit RBC Daily, compania de procesare United Card Service (UCS), care controleaza peste 50% din piata ruseasca a tranzactiilor prin carduri, a incetat, marti, sa mai accepte cardurile AmEx. O alta companie de procesare, Compass Plus si Expobank, oferind servicii pentru 80% dintre restaurantele de prima clasa din Moscova, vor aplica aceeasi masura din luna septembrie. Alte mari banci de retail ar putea decide sa respinga platile cu AmEx in cazul in care nu se ajunge la o intelegere cu Russian Standard, mai scrie RBC Daily, citat de NewsIn.

Aproximativ 200 de puncte comerciale care anterior acceptau cardurile AmEx au incetat deja colaborarea cu Russian Standard. American Express a trimis o delegatie in Rusia pentru a rezolva problema iar reprezentantii companiei au purtat discutii cu firmele rusesti de procesare.

Pe de alta parte, reprezentantii Russian Standard sunt optimisti. seful departamentului de relatii publice al bancii, Artem Lebedev, a declarat, pentru RBC Daily, ca "in cazul in care bancile refuza colaborarea cu Russian Standard, aceasta are suficiente resurse pentru a asigura acceptarea cardurilor AmEx de catre companiile comerciale din tara".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coreea de Nord a tras două rachete cu rază scurtă
Setari Cookie-uri