Detinatorii de carduri American Express (AmEx) pot intampina probleme in folosirea acestora in Rusia, deoarece bancile rusesti si companiile de procesare nu s-au inteles cu banca RussianStandard,care detine drepturile exclusive de achizitie a AmEx si unele banci nu mai accepta AmEx, scrie RBC Daily.
Potrivit RBC Daily, compania de procesare United Card Service (UCS), care controleaza peste 50% din piata ruseasca a tranzactiilor prin carduri, a incetat, marti, sa mai accepte cardurile AmEx. O alta companie de procesare, Compass Plus si Expobank, oferind servicii pentru 80% dintre restaurantele de prima clasa din Moscova, vor aplica aceeasi masura din luna septembrie. Alte mari banci de retail ar putea decide sa respinga platile cu AmEx in cazul in care nu se ajunge la o intelegere cu Russian Standard, mai scrie RBC Daily, citat de NewsIn.

Aproximativ 200 de puncte comerciale care anterior acceptau cardurile AmEx au incetat deja colaborarea cu Russian Standard. American Express a trimis o delegatie in Rusia pentru a rezolva problema iar reprezentantii companiei au purtat discutii cu firmele rusesti de procesare.

Pe de alta parte, reprezentantii Russian Standard sunt optimisti. seful departamentului de relatii publice al bancii, Artem Lebedev, a declarat, pentru RBC Daily, ca "in cazul in care bancile refuza colaborarea cu Russian Standard, aceasta are suficiente resurse pentru a asigura acceptarea cardurilor AmEx de catre companiile comerciale din tara".



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri