Profitul net al grupului bancar JP Morgan pe al doilea trimestru a fost afectat de triplarea provizioanelor pentru acoperirea pierderilor din credite, ca urmare a faptului ca beneficiarii de credite ipotecare nu au facut platile, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Al treilea grup bancar din Statele Unite ale Americii a afisat un profit net de 4,2 miliarde dolari, respectiv 1,20 dolari/actiune, in crestere fata de suma de 3,5 miliarde dolari, adica 99 centi/actiune, care reprezinta profitul net din perioada echivalenta a anului 2006.

Rezultatele au depasit estimarile analistilor care se asteptasera la un castig mediu de 1,08 dolari/actiune, dar reprezentantii bancii au spus ca au pus deoparte suma de 1,53 miliarde dolari pentru acoperirea pierderilor din credite, in crestere fata de suma de 493 milioane dolari, din perioada echivalenta a anului 2006. Mare parte a cresterii a fost generata de estimari de pierderi mai mari, ca urmare a faptului ca beneficiarii de credite ipotecare nu au facut platile.

Cotatia actiunilor JP Morgan a coborat cu 72 centi, pana la 49,20 dolari, in tranzactionarea electronica de dinainte de deschiderea pietei.

JP Morgan a anuntat ca si activitatile de banca regionala si autofinantarile sunt puncte slabe, deoarece a scazut profitul in aceste zone. Divizia de finante de retail a pus deoparte 587 milioane dolari pentru pierderi din credite, in crestere fata de suma de 100 milioane dolari din perioada echivalenta din 2006, iar aceste provizioane reflecta preturile mici ale caselor si cresterea aferenta a creditelor ipotecare, dar care nu au fost restituite de catre beneficiarii lor.

Veniturile nete totale ale JP Morgan au urcat cu 25%, pana la 18,9 miliarde dolari, peste asteptarile analistilor care estimasera venituri nete de 17,53 miliarde dolari.

Activitatea de banca de investitii a fost profitabila, deoarece JP Morgan a avut castiguri din consilierea facuta in cazul fuziunilor si achizitiilor. Veniturile din activitatea de banca de investitii au crescut cu 34%, pana la 5,8 miliarde dolari, fata de suma de 4,3 miliarde dolari, care reprezinta castigurile din perioada echivalenta a anului trecut. Castigurile din primul trimestru 2007 au fost insa mai bune, de 6,3 miliarde dolari.

Divizia de servicii financiare de retail a bancii, care include creditele ipotecare, cartile de credit si autofinantarea, a afisat un profit net de 785 milioane dolari, in scadere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Afacerea de management al activelor a bancii JP Morgan a inregistrat o crestere a profitului cu 44%, pana la 493 milioane dolari, deoarece au existat castiguri mai mari de la clienti. Aceasta divizie gestioneaza in prezent 1.100 de miliarde dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri