Guvernul japonez intentioneaza sa mentina inchisa timp de cel putin un an centrala nucleara de la Kashiwazaki-Kariwa, cea mai mare din lume, afectata luni de un cutremur violent, afirma cotidianul economic Nikkei, transmite AFP, citat de NewsIn.

Inchiderea fusese deja ordonata pentru a verifica siguranta centralei, dupa ce cutremurul a provocat nu mai putin de 50 de disfunctionalitati, printre care o usoara scurgere radioactiva si un incendiu.

In plus, este posibil ca centrala sa se afle exact deasupra unei falii active.

Daca se dovedeste ca structura centralei are nevoie de o consolidare, instalatiile "ar putea ramane inchise timp de mult mai mult de un an", adauga Nikkei, fara a-si cita sursele.

Proprietate a Tokyo Electric Power (TEPCO), cea mai mare companie privata de electricitate din lume, centrala cu o capacitate de 8.212 megawati alimenteaza Tokyo, metropola cu 20 de milioane de locuitori.

TEPCO a cerut deja ajutorul concurentei pentru a raspunde nevoilor sporite de electricitate ale capitalei nipone pe timpul verii.

Compania a recunoscut miercuri ca seismul a fost superior normelor de rezistenta prevazute la constructia centralei.

Cutremurul de luni a provocat moartea a zece persoane si ranirea a 1.000, distrugand sau avariind peste 2.000 de cladiri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Spania: 2.000 de cazuri noi de infectare şi 100 de decese în ultimele 24 de ore
Setari Cookie-uri