Criza diplomatica dintre Rusia si Marea Britanie ar putea provoca retragerea de la bursa a marilor companii rusesti listate la London Stock Exchange, in avantajul platformelor bursiere continentale, a avertizat seful Uniunii Industriasilor si Antreprenorilor Rusi, informeaza NewsIn.

"Daca aceasta situatie se perpetueaza, este posibil ca platformele bursiere din Marea Britanie sa piarda teren si ca bursele europene sa recupereze companiile rusesti", a declarat patronul patronilor rusi, Alexandr sokhin, citat de agentia Ria Novosti.

La Bursa de Valori de la Londra sunt cotate companiile Rosneft si Gazprom, numarul unu din sectorul petrolier si, respectiv compania gigant din sectorul gazelor naturale.

Marea Britanie a anuntat la inceputul saptamanii ca expulzeaza patru diplomati rusi, ca reactie la refuzul Moscovei de a-l extrada pe Andrei Lugodov, principalul suspect in asasinarea in noiembrie 2006 la Londra a lui Alexandr Litvinenko, fost agent rus devenit opozant al Kremlinului.

Rusia s-a repliat si a anuntat expulzarea a patru diplomati britanici si intreruperea cooperarii ruso-britanice in lupta antiterorista.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cine sunt sefii celor mai importante burse din Europa