Profitul net a crescut pana la 6,23 miliarde dolari, respectiv 1,24 dolari/actiune, fata de cuantumul de 5,27 miliarde dolari, adica 1,05 dolari/actiune, inregistrat in trimestrul al doilea din 2006.

Veniturile Citigroup au urcat cu 20%, pana la suma de 26,63 miliarde dolari, iar cheltuielile operationale au crescut cu 16%.

Analistii estimasera ca Citigroup va obtine un profit de 1,13 dolari/actiune corespunzator unui venit de 24,88 miliarde dolari, potrivit Reuters Estimates.

Profitul grupului bancar obtinut din operatiuni internationale a urcat cu 35%, pana la suma de 3,04 miliarde dolari, in timp ce veniturile au crescut cu 34%, pana la 12,56 miliarde dolari.

Rezultatele financiare ale bancii pentru trimestrul al doilea includ si un plan de reducere a costurilor anuntat in aprilie. Planul prevede concedierea a 17.000 de salariati, masura care ar genera o reducere a cheltuielilor cu 4,58 miliarde dolari.

Citeste si:

Directorul general al Citigroup, Charles Prince, a spus ca programul genereaza "eficienta crescuta", deoarece banca cu sediul la New York continua sa aiba mai multe afaceri provenite din operatiunile internationale.

Prince se confrunta cu multe presiuni din partea actionarilor, de a majora profitul si veniturile si de a da un nou impuls pretului pe actiune care stagneaza de multa vreme.

Ca si alte banci americane, Citigroup si-a majorat provizioanele pentru acoperirea pierderilor. Creditele au crescut pana la 934 milioane dolari, potrivit comunicatului Citigroup citat de Reuters, iar aceasta suma include si pierderile nete de 259 milioane dolari din credite si costurile de 465 milioane dolari asociate majorarii provizioanelor.

Cotatia actiunilor Citigroup a urcat la inchiderea sedintei de tranzactionare de joi pana la 51,13 dolari, la New York Stock Exchange. Actiunile Citigroup au scazut anul acesta cu 8%, fata de scaderea cu 4% a indicelui bancar Philadelphia KBW, in a carui alcatuire intra 24 de membri.