Barclays este un candidat mai bun pentru fuziunea cu ABN Amro fata de grupul rival condus de Royal Bank of Scotland(RBS), care urmareste divizarea bancii olandeze, a spus directorul general de la ABN, Rijkman Groenink, citat de ziarul NRC Handelsblad, preluat de Reuters si citat de NewsIn.
Pe de alta parte, Groenink a mai spus ca este probabil ca o majoritate a actionarilor bancii sa sprijine oferta mai ridicata, facuta de consortiul condus de RBS.

"Eu sunt in continuare convins ca fuziunea cu Barclays este cea mai buna. Este mai buna in termeni de continut, insa ca valoare, este insuficienta", a mai declarat directorul ABN.

Boardurile ABN au recomandat oferta Barclays, facuta exclusiv in actiuni, care valoreaza, in prezent, 35 euro pentru fiecare actiune a bancii olandeze, Consotiul condus de RBS, care include si banca spaniola Santander si grupul belgiano-olandez Fortis, ofera 38,4 euro pe actiune, dintre care cota de lichiditati oferita va fi de 93%.

Grupul planuieste sa divizeze ABN, care detine peste 4.500 de filiale in 53 de tari. Odata finalizate, oricare dintre acorduri ar reprezenta cea mai mare preluare din domeniul bancar la nivel mondial. ABN a anuntat, miercuri, ca planuieste sa discute oferta revizuita a consortiului atat cu membrii acestuia cat si cu Barclays, ceea ce a starnit speculatii ca ABN si-ar putea schimba recomandarea.

Este posibil ca majoritatea actionarilor ABN sa opteze pentru oferta mai ridicata, facuta de consortiu, a mai spus Groenink. "Este un mare grup de fonduri de risc si de speculatori. Au un singur interes si acesta este cel mai ridicat pret, preferabil in bani gheata si la zi. Estimarile arata ca acestia detin 30-40% din banca", a mai spus directorul ABN.

Acesta a precizat ca investitorii institutionali, mai ales cei din SUA, vor fi obligati sa aleaga oferta cea mai ridicata. Directorul bancii olandeze a recomandat, in aprilie, fuziunea cu Barclays, ca pe "cea mai buna optiune" pentru actionari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri