Barclays a anuntat ca noua sa oferta consta din 42,7 miliarde euro in actiuni si 24,8 miliarde euro in numerar, in crestere fata de oferta precedenta, care se ridica la aproximativ 65 miliarde euro.

Insa aceasta noua oferta, la care au contribuit investitiile de 3,6 miliarde dolari ale Bancii de Dezvoltare a Chinei in Barclays si promisiunile unor investitii suplimentare de 9,8 miliarde euro de catre holdingul Tamasek din Singapore, in cazul reusitei operatiunii de preluare a ABN, este in continuare mai mica decat oferta de 71 miliarde euro oferita de consortiul bancar condus de Royal Bank of Scotland.

Conform acestui nou acord, Banca de Dezvoltare a Chinei va prelua o participatie de 3,1% din Barclays, aceasta participatie putand fi majorata la 8% din noua entitate ce va lua nastere in cazul reusitei ofertei de preluare a ABN.

Citeste si:

Tamasek va prelua 2,1% din Barclays, existand posibilitatea majorarii acestei participatii pana la 3% din banca creata prin fuziunea Barclays - ABN Amro.

Barclays anuntase saptamana trecuta ca ar putea oferi o suma suplimentara in numerar pentru a-si "indulci" oferta de preluare a ABN, de 65 miliarde euro, aceasta oferta fiind mai mica decat cea a consortiului bancar condus de RBS, din care mai fac parte banca belgiano-olandeza Fortis si cea spaniola Santander.