"Compania va plati actionarilor Depfa Bank suma de 6,80 euro si 0,189 actiuni noi ale Hypo Real Estate Holding AG pentru fiecare actiune Depfa Bank", a anuntat grupul intr-un comunicat.

Depfa acorda imprumuturi catre guverne pentru investitii precum mari proiecte de infrastructura.

Conform cotatiei titlurilor Hypo la inchiderea sedintei din 20 iulie, valoarea unei actiuni Depfa se ridica la 16,14 euro, cu 17% peste nivelul atins de titlurile bancii germane in aceeasi zi.

Citeste si:

Hypo Real Estate a declarat ca aceasta tranzactie, care va fi finantata prin active, instrumente hibride si numerar, trebuie sa fie aprobata de 75% dintre actionarii Depfa Bank, cu ocazia unei intruniri extraordinare.

Hypo se asteapta sa obtina venituri de peste 150 de milione de euro precum si sinergii de crestere ca rezultat al acestei achizitii, dupa anul 2010, avand drept obiectiv obtinerea unor castiguri inainte de plata taxelor de 40 de milioane euro anual in primii ani dupa finalizarea acestei operatiuni.

Grupul a mai precizat ca aceasta tranzactie va avea consecinte pozitive asupra castigurilor pe actiune obtinute incepand cu anul 2008.