Bank Millenium a afisat un profit net pentru primul semestru al anului de 55,1 milioane euro, in crestere cu 51,9% fata de aceeasi perioada din 2006, peste asteptarile analistilor, datorita unor vanzari record ale produselor considerate strategice, arata luni raportul financiar al bancii.
Profitul Bank Millenium inainte de plata taxelor pentru prima jumatate a anului curent s-a ridicat la 70 de milioane euro, in crestere cu 55,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit NewsIn.

Al doilea trimestru al 2007 a fost caracterizat printr-un nivel record al vanzarilor produselor considerate strategice, si anume creditele ipotecare, cardurile de credit, imprumuturile pentru consum, fondurile mutuale si leasing.

in al doilea trimestru al 2007, profitul net s-a ridicat la 127,9 milioane zloti (33 milioane euro). Banca de investitii Wood & Company estima, luni, inainte de afisarea rezultatelor financiare, ca profitul net al Bank Millenium va creste cu 29%, pana la 91 milioane zloti in trimestrul al doilea al anului. in plus, Wood & Company se declara incantata de strategia agresiva a bancii poloneze.

Activele totale ale grupului se ridica la peste 27 miliarde zloti (7,2 miliarde euro), in crestere cu 17% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Numarul total de clienti persoane fizice a crescut cu 63% in al doilea trimestru al 2007, pana la 842 mii. in plus, grupul bancar a reusit sa atraga un numar de 388 noi clienti corporatisti, ridicand numarul acestui tip de clienti noi atrasi in 2007 pana la 733.

Numarul de clienti inregistrati in baza de date a serviciilor bancare prin internet oferite de banca se ridica la 539 mii, reprezentand o crestere de 56% de la an la an.

Fata de noile obiective legate de cota de piata si de volumele de afaceri, Bank Millenium s-a angajat sa atinga un nivel de rentabilitate a fondurilor proprii de 20% pana la sfarsitul anului 2009.

Rezultatele excelente dupa cel de-al doilea trimestru arata ca aceste obiective pot fi atinse, fiind luata in considerare chiar continuarea programului intensiv de extindere a filialelor, se arata in raportul financiar.

La data de 30 iunie 2007, Bank Millenium era implicat intr-un program de expansiune, deschizand 93 de filiale noi, totalul ridicandu-se astfel la 380 de filiale. Dupa finalizarea programului curent in iunie 2008 (implicand lansarea a 163 de filiale noi si 20 de centre de carduri de credit), Bank Millenium va detine 460 de filiale.

Raportul financiar emis de banca nu contine insa informatii privind eventualele planuri ale Bank Millenium de a se extinde si in Romania.









Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri