British Petroleum Plc. a raportat o scadere de 1% a profitului net obtinut in al doilea trimestru al 2007, pana la 6,08 miliarde dolari, gigantul neputand profita de randamentele ridicate de pe piata energetica din cauza unor probleme de productie si rafinare

Compania cu sediul la Londra a declarat intr-un comunicat ca scaderea profitului net ar fi fost mult mai mare daca nu ar fi beneficiat de o serie de castiguri non-operationale, totalizand 741 milioane dolari, obtinute in mare parte din vanzarea de active.

Daca nu se ia in calcul aceasta suma, profitul net al BP a scazut cu 12,5%, pana la 5,346 miliarde dolari, peste estimarile unui grup de analisti care, intr-un sondaj al Reuters, au mizat in medie pe un profit net de 4,975 miliarde dolari.

A treia companie din lume, necontrolata de stat, a precizat ca productia de petrol si gaze naturale a scazut cu 5% pana la echivalentul a 3,804 milioane de barili pe petrol pe zi, sub nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent, de 4,018 milioane barili pe zi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Un sit arheologic de o imensă valoare a fost distrus în Australia
Setari Cookie-uri