Vanzarile de bauturi carbogazoase au avut in Bulgaria in primul semestru o rata de crestere de 20%, de circa trei ori mai mare decat cea inregistrata in perioada similara a anului trecut, informeaza cotidianul Dnevnik, citat de NewsIn.

Astfel, in prima parte a anului consumul de bauturi acidulate a ajuns la 717 milioane litri, inregistrand o rata de crestere record pentru ultimii ani, potrivit Asociatiei Bauturilor Nonalcoolice din Bulgaria (BSDA). in primul semestru din 2006, vanzarile de bauturi carbogazoase au avut o rata de crestere de 7% comparativ cu 2005.

Cele mai mari cresteri ale vanzarilor au fost inregistrate pe segmentul bauturilor marca Cola, care au afisat o rata de crestere de19% in prima jumatate a anului, comparativ cu 7% acum un an.

Vanzarile puternice din acest an i-au motivat pe producatori sa nu majoreze pretul bauturilor carbogazoase, lucru care nu s-a intamplat si pe segmentul apei imbuteliate unde vanzarile au crescut in primul semestru cu 14%, fata de 25% anul precedent.

Sucurile din fructe au avut in primele sase luni vanzari mai mari cu 11%, fata de anul trecut cand cresterea a fost de 6%. Pe piata de profil au fost raportate cresteri la vanzari si pe segmentul bauturilor energizante cu 40% in primul semestru al anului, aproape dublu fata de 2006 si al ceaiurilor cu 26% in primele sase luni anul acesta fata de 21% in perioada similara a anului trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus: În China a început testarea unui vaccin pe 100 de persoane
Setari Cookie-uri