Compania Coca-Cola Enterprises Inc a afisat o scadere cu 20% a profitului din al doilea trimestru, ca urmare a diminuarii cererii de bauturi racoritoare pe piata nord-americana, a scumpirii aluminiului necesar pentru recipiente si a siropului de porumb, folosit ca indulcitor

Cea mai mare companie de imbuteliere a bauturilor racoritoare produse de Coca-Cola din lume a anuntat ca a obtinut in al doilea trimestru un profit de 270 milioane dolari, respectiv 56 centi/actiune, in scadere fata de cuantumul de 339 milioane dolari, respectiv 71 centi/actiune inregistrat in aceeasi perioada din 2006.

Profitul Coca-Cola Enterprises a fost de 58 centi/actiune, cu excluderea costurilor de restructurare si a altor costuri. Compania Coca-Cola Enterprises imbuteliaza, vinde si distribuie mai mult de trei sferturi dintre bauturile racoritoare produse de Coca-Cola vandute in piata americana.

Venitul operational net al companiei a crescut cu aproape 4%, pana la 5,67 miliarde dolari, sustinut de scumpirile din America de Nord si de cresterea volumelor din Europa.

Reprezentantii companiei au spus ca se asteapta la castiguri pentru intregul an de 1,27 dolari pana la 1,32 dolari/actiune.

Analistii au estimat ca firma va obtine un castig anual mediu de 1,24 dolari/actiune.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
In vizita la centrul R&D Coca-Cola din Bruxelles: strategia companiei