Companiile US Airways si America West, cotate pe locurile sapte si opt in randul transportatorilor aerieni din Statele Unite, au anuntat o posibila fuziune pentru viitorul apropiat, anunta New York Times, citat de Agentia France Presse.

Conform unor surse apropiate companiilor, US Airways si America West Airlines si-au accelerat discutiile in vederea unei posibile fuziuni, suma vehiculata pentru acest eveniment ridicandu-se la peste un miliard de dolari.

Dupa New York Times, un astfel de acord ar necesita in jur de 500 de milioane de dolari drept capital destinat achitarii taxelor. Conform acelorasi surse, discutiile ar putea fi incheiate la sfarsitul saptamanii acesteia. Cotidianul newyorkez sublinia ca negocierile care se deruleaza in acest moment sunt extrem de complicate si sunt intarziate de acordul organismului federal asupra tranzactiei. General Electric, principalul actionar al celor doua firme, este si el pe cale de a-si exprima acordul asupra fuziunii, fapt ce va scuti companiile de plata a un miliard de dolari din datorii. General Electric a confirmat la randul sau intentia de crestere a flotei de avioane dupa realizarea acordului, printre noile comenzi aflandu-se si modelul Airbus A380.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.