Cererea de benzina a scumpit petrolul pana la 76 dolari/baril

Petrolul s-a scumpit la finele saptamanii trecute pana la 76 dolari/baril, deoarece investitorii au fost influentati de scaderea stocurilor de carburant si nu au luat in considerare ingrijorarea imediata legata de costurile imprumuturilor si de economia americana, relateaza NewsIn.

Caderile accentuate din pietele internationale generate de statisticile slabe pentru sectorul imobiliar american si problemele din pietele de credit au ieftinit petrolul joi cu mai mult de 1 dolar. Petrolul s-a scumpit insa iar, in apropiere de cotatia maxima record de peste 78 dolari/baril.

"Scumpirea arata ingrijorarea pietei cauzata de scaderea stocurilor intr-un moment de cerere crescuta", a spus un analist pentru piata energiei de la National Australia Bank, Gerard Burg.

Petrolul Brent s-a scumpit cu 82 de centi, pana la cotatia de 76 dolari/baril, fata de ieftinirea de 1,14 dolari/baril inregistrata la inchiderea sedintei de tranzactionare de joi.

Barilul de titei american s-a scumpit cu 1,20 dolari, pana la cotatia de 76,15 dolari/baril.

O eventuala incetinire a cresterii economice americane ar influenta negativ consumul de energie, iar unii analisti considera ca petrolul s-ar putea ieftini.

Cererea de carburant din Statele Unite ale Americii, cea mai mare piata energetica a lumii, ramane puternica. Statisticile guvernamentale publicate miercuri au indicat o a treia saptamana consecutiv de scadere a stocurilor americane de titei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri