Producatorul de aeronave Boeing a anuntat ca se asteapta la comenzi de peste 86 miliarde dolari din partea operatorilor indieni in urmatorii 20 de ani, ca urmare a cresterii accentuate a economiei asiatice, informeaza oficialii Boeing.
Piata zborurilor interne din India este apreciata la o crestere de 20% pe an in urmatorii cinci ani. Daca in urma cu trei ani India avea doar patru operatori aerieni, acum numarul acestora s-a majorat la zece. “Aceasta demonstreaza ca operatorii indieni, si nu ne referm aici la agentiile internationale prezente in regiune, isi dezvolta prezenta regionala si globala conectand India la intregul mapamond”, a declarat Dinesh Keshar, vice presedintele Boeing.

Per total, oficialii Boeing estimeaza o crestere anuala a industriei aviatice din India cu 12%, mentinandu-se pe perioade lungi de 20 de ani, comparativ cu indicele mondial de crestere care arata 4,7% anual.

India ar putea comercializa, in cel mult 20 de ani, 911 avioane valorand peste 86 miliarde de dolari, au precizat reprezentantii Boeing. In prezent, Boeing a primit comenzi pentru 140 de aeronave comerciale de la diversi operatori indieni, incluzand Jet Airways, Air India si SpiceJet. Tranzactiile se ridica la peste 20 de miliarde dolari.

Air India, aflata in proprietatea statului indian, a primit recent una din cele 68 de aeronave comandate, un Boeing 777-200, care va zbura non-stop pe ruta Mumbai - New York, urmand sa achizitioneze inca 60 de unitati pana in 2011, pentru a extinde operatiunile si a acoperi cererea in crestere.

Jet Airways, liderul indian in materie de zboruri domestice, a decis achizitionarea a inca trei aeronave 777-300, suplimentand comanda initiala de 30 aeronave noi.

Rivalul Boeing, Airbus, estimeaza comenzi de 1.100 de aeronave pentru pasageri si marfa pentru urmatorii 20 de ani, la o valoare de 105 miliarde de dolari.

In total, Boeing a livrat 18 aeronave catre operatorii indieni in perioada ianuarie - iulie, incasand peste 2,3 miliarde de dolari. Exceptand comenzile comerciale, Boeing va onora si cererea de 126 de avioane de lupta pentru statul indian, intr-o tranzactie ce se ridica la 8 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri