Grupul MOL a achizitionat o companie specializata in rafinare si comercializarea produselor petroliere, Italiana Energia e Servici (IES), ceea ce va creste capacitatea de rafinare a grupului cu 20%

Aceasta achizitie, care urmeaza sa fie supusa unor aprobari oficiale, va permite MOL sa devina o prezenta puternica in nordul Italiei, reprezentand un pas important pentru atingerea obiectivelor grupului de crestere a activitatii de downstream pana in 2010 si, de asemenea, poate sa devina punctul de pornire pentru o dezvoltare ulterioara in zona mediteraneeana si sudul Europei.

“Achizitia IES reprezinta o oportunitate interesanta, insemnand pe de o parte extinderea geografica a activitatii noastre si, pe de alta, utilizarea expertizei noastre internationale pentru a da valoare adaugata unor noi active. Aceasta decizie permite MOL sa inregistreze cresteri atat prin achizitia propriu-zisa, cat si prin dezvoltare organica, sustinand referintele noastre in crearea de valoare adaugata asociata extinderii activitatii”, a declarat presedintele si directorul general executiv al MOL, Zsolt Hernadi, citat in comunicat.

Citeste si:

IES este situata in nord-estul Italiei si are 600 de angajati. Compania detine rafinaria Mantova si dispune de o retea formata din 165 statii, din care 30 sunt detinute de companie. Aria de operatiuni a companiei este adiacenta teritoriului pe care activeaza MOL, in Croatia, Austria si Slovenia.

Totodata, reprezentantii grupului anunta ca MOL isi propune sa investeasca 130 de milioane de euro pentru cresterea cu 15% a capacitatii de rafinare la Mantova, odata cu imbunatatirea nivelului de eficienta si a mixului de produs.

"MOL este cea mai potrivita companie care sa preia IES. Are o reputatie excelenta in ceea ce priveste dezvoltarea si gestionarea capacitatilor de rafinare in downstream si a operatiunilor comerciale. Expertiza MOL in rafinare si operatiunile noastre solide sunt premisele unui viitor sigur pentru compania noastra si pentru angajati”, a declarat directorul general executiv al IES, Adolfo Vanucci, se mai arata in comunicat.