Compania MasterCard a inregistrat un profit net de 252 milioane dolari in al doilea trimestru al acestui an, fata de pierderea de 310,5 milioane dolari din perioada similara a lui 2006, ca urmare a cresterii volumului de cumparaturi platite cu cardul la nivel global

MasterCard a obtinut, astfel, un profit net de 1,85 dolari/actiune in al doilea trimestru al ac estui an, fata de pierderea de 2,30 dolari/actiune din trimestrul al doilea al lui 2006.

Profitul net din care au fost excluse tranzactiile exceptionale a crescut cu 93,1% in perioada mentionata, respectiv de la 101 milioane dolari (0,74 centi/actiune) la 195 milioane dolari (1,43 dolari/actiune).

Venitul net din al doilea trimestru al acestui an a inclus o rezerva pentru litigii de 3,4 milioane dolari si 90 milioane dolari proveniti din reglementarea unor probleme legate de sponsorizarea urmatoarelor doua turnee ale Cupei Mondiale de fotbal.

Rezultatele MasterCard din al doilea trimestru al lui 2006 au inclus si o cheltuiala in valoare de 395 milioane dolari, rezultata ca urmare a donarii de actiuni catre MasterCard Foundation.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
2Checkout: Vanzarea de abonamente online este preferata la nivel globa