Societe Generale, a doua banca listata a Frantei, a raportat o crestere de 32,7% a profitului net inregistrat in al doilea trimestru al 2007, depasind estimarile pietei si profitand de pe urma vanzarii actiunilor detinute din grupul bursier Euronext, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Profitul net s-a ridicat la 1,744 miliarde euro (2,38 miliarde dolari). in acest rezultat este inclus si un castig de capital de 235 milioane euro obtinut prin vanzarea actiunilor Euronext, dupa ce grupul bursier a fost achizitionat de NYSE Group, operatorul New York Stock Exchange.

Un grup de analisti, chestionati de Reuters, mizasera pe un nivel al profitului net de 1,385 miliarde euro.
Majoritatea estimarilor nu au luat insa in calcul castigul obtinut prin vanzarea pachetului de actiuni detinut din Euronext, insa rezultatul afisat de banca a depasit asteptarile chiar si fara luarea in calcul a acestei operatiuni.

Profitul operational brut a crescut cu 26,4% pana la 2,81 miliarde euro in timp ce veniturile au inregistrat o majorare de 16% pana la 6,62 miliarde euro, afirma Reuters.

Societe Generale a beneficiat si de pe urma cresterii profiturilor obtinute prin activitatilor de investment banking precum si prin o serie de preluari ce au sporit prezenta internationala a diviziei sale de larg consum.

Aceasta performanta a Societe Generale vine la o zi dupa ce rivalul francez BNP Paribas a afisat o majorare cu 20% a profitului net inregistrat in al doilea trimestru a anului curent.

Societe Generale a declarat ca a fost putin afectata de problemele ce caracterizeaza momentan piata creditelor, care sunt legate de temerile privind sectorul american al creditelor de larg consum.

Volatilitatea pietelor financiare a sporit profiturile obtinute de diviziile de investment banking ale Societe Generale si BNP Paribas.

Societe Generale este prezenta si in Romania prin BRD SocGen , care este a doua banca din Romania, cu active ce depasesc 8,7 miliarde euro. Banca are peste 2,2 milioane clienti si opereaza o retea de peste 600 de unitati. BRD SocGen are cea de-a doua capitalizare bursiera la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) de circa 5,2 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
ING ar putea sa preia o parte din operatorul bursier Euronext