Grupul petrolier MOL a achizitionat in intregime reteaua croata de benzinarii Tifon, pentru consolidarea pozitiei MOL si a partenerului strategic INA in Croatia, a anuntat compania MOL, fara a specifica suma implicata in tranzactie.
Reprezentantii MOL nu au putut fi contactati pentru moment. Budapest Business Journal estima valoarea afacerii la 150 milioane euro in luna mai.

Tifon detine si opereaza, in prezent, 36 de statii de alimentare pe teritoriul croat. in plus, compania are in constructie 20 de proiecte noi, pe care se asteapta sa le finalizeze in urmatorii doi ani.

Tranzactia trebuie sa fie aprobata de catre autoritati si va contribui la atingerea tintelor de crestere ale MOL in sectorul de retail.

MOL are o detinere de 25% in principala companie petroliera si de gaze din Croatia, INA. "Aceasta achizitie, sprijinita de catre partenerii strategici ai MOL, INA si guvernul croat, confirma determinarea MOL in procesul de consolidare a activitatii in regiune si de creare de valoare pentru MOL si INA", se mai arata in comunicat.

Compania petroliera ungara opereaza in Europa Centrala si de Est si este prezenta si pe piata romaneasca prin MOL Romania. Alaturi de Slovnaft, partenerul din Slovacia si INA, grupul detine peste 1.000 de benzinarii in 11 tari din regiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri