Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) va discuta nivelul record al preturilor si va lua o decizie cu privire la plafonul pentru productia zilnica de titei cu ocazia reuniunii din septembrie de la Viena, a spus ministrul algerian al energiei, Chakib Khelil, citat de AFP.
"Cu ocazia intrunirii de la 11 septembrie de la Viena, OPEC va studia piata si va lua decizia adecvata in ceea ce priveste pastrarea plafonului de productie sau majorarea acestuia", a declarat Khelil.

Ministrul algerian al energiei a precizat insa ca "pretul petrolului pe piata internationala nu este sustinut acum de oferta slaba, ci mai degraba de capacitatea de rafinare relativ redusa".

"Momentan nu se pune problema sa crestem sau sa scadem plafonul pentru productia de titei, deoarece pe pietele internationale exista un echilibru intre cerere si oferta", a adaugat oficialul algerian.

Cotatia contractelor la termen pentru titei a atins un nou record istoric la data de 1 august, de 78,77 dolari/baril, pe piata de la New York.

Reprezentantii OPEC au refuzat sa comenteze la sfarsitul saptamanii declaratiile facute de ministrul irakian al petrolului, Hussein al-Chahristani, care declarase ca organizatia ia in considerare "o usoara crestere a productiei" la reuniunea din septembrie.

OPEC a decis la ultima reuniune din martie sa mentina plafonul pentru productia zilnica de titei la 25,8 milioane de barili.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri