Grupul bancar Barclays a lansat luni in mod oficial oferta sa de preluare a bancii olandeze ABN AMRO, ce se ridica la 65 miliarde euro (89 miliarde dolari), incercand sa rivalizeze oferta consortiului bancar condus de Royal Bank of Scotland
Barclays a confirmat intr-un comunicat oferta sa, prin care actionarii ABN pot primi 13,15 euro in numera si 2,13 actiuni noi Barclays pentru fiecare actiune ABN AMRO.

Aceasta oferta va fi valabila in perioada 7 august - 4 octombrie, a anuntat grupul bancar britanic intr-un memorandum publicat luni in mai multe cotidiane olandeze.

Luand in considerare cotatiile curente ale actiunilor si ratele de schimb, oferta Barlays se ridica la aproximativ 34,54 euro pe actiune ABN AMRO, conform Reuters, citat de NewsIn.

Oferta bancii Barclays va concura in mod direct cu cea a consortiului bancar condus de Royal Bank of Scotland, din care mai fac parte bancile Santander si Fortis.

Aceasta oferta se ridica la 71 miliarde euro, consistand in mare parte din numerar (aproximativ 93%).

Oferta formala lansata de Barclays vine la cateva ore inainte ca actionarii grupului Fortis sa voteze daca acest grup ar trebui sa participe in continuare la aceasta operatiune, oferind actiuni in valoare de 13 miliarde euro pentru a acoperi partea sa din aceasta tranzactie.

Intr-un memorandum publicat in data de 5 mai se precizeaza detalii despre impartirea bancii in cazul in care oferta consortiului va fi acceptata. Banca Fortis va prelua activitatile din Olanda, precum si diviziile de clienti privati si administrare a activelor.

RBS va prelua activitatile din America de Nord, Asia, Europa (exceptie facand divizia italiana Antonveneta) si divizia de servicii bancare pentru institutii financiare din America Latina, exceptie facand Brazilia, precum si divizia Global Clients.

Santander va prelua diviziile comerciale si de larg consum din America Latina, banca Antonveneta si Interbank Consumer Finance.

Cea mai mare banca a Olandei si-a retras, saptamana trecuta, sprijinul pentru oferta de preluare a grupului bancar Barclays, precizand ca nu mai recomanda oficial acceptarea uneia dintre cele doua oferte de preluare venite din partea Barclays si a consortiului condus de Royal Bank of Scotland.

ABN a sustinut initial grupul Barclays atunci cand a anuntat acordul privind fuziunea cu banca britanica Barclays in luna aprilie. Insa ABN Amro si-a retras recomandarea chiar dupa ce Barclays a imbunatatit oferta de preluare, oferind o suma mai mare in numerar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri