Producatorul danez de bere Carlsberg a raportat in primul semestru vanzari de 21,5 miliarde coroane daneze, in crestere cu 12% fata de perioada similara a anului trecut, in special datorita cresterii vanzarilor companiei Baltic Beverages Holding (BBH), potrivit Reuters, citat de NewsIn

Carlsberg si Scottish & Newcastle Plc detin in comun compania producatoare de bere din estul Europei, Baltic Beverages Holding (BBH). Carlsberg a avut in prima jumatate a anului un profit operational (EBIT) de 2,26 miliarde coroane daneze (418,9 milioane dolari), mai mare cu 31% fata de anul precedent, datorat cresterilor din Europa de Est si Asia.

Datorita rezultatelor bune din primul semestru, Carlsberg a majorat estimarile financiare pentru acest an, prevazand o crestere a vanzarilor cu cel putin 10%, fata de estimarile anterioare care prevedeau o rata de crestere de 7%, si un profit operational de cinci miliarde coroane fata de previziunile anterioare de 4,7 miliarde coroane.

"Este un raport financiar foarte bun care demonstreaza ca Carlsberg este un producator puternic in multe regiuni si se pare ca va avea in continuare castiguri serioase", a declarat analistul Sydbank, Bjorn Schwarz.

Al cincilea producator mondial de bere, Carlsberg a vandut in primul semestru 39,8 milioane hectolitri de bere, in crestere cu 17% fata de anul trecut. Carlsberg si Tuborg, cele doua branduri ale producatorului danez, au inregistrat o crestere a volumui de bere de 6%, respectiv 24%, ultimul datorita vanzarilor ridicate din Rusia si Ucraina.

Carlsberg si-a imbunatatit in primul semestru cota de piata in mai multe tari din Vestul Europei, in Marea Britanie si in tarile nordice. in Asia, vanzarile Carlsberg au crescut cu 29%, in special in China si Vietnam.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si