ING a afisat o crestere de 27% a profitului net din Q2

Grupul olandez de servicii financiare ING Groep NV a raportat miercuri majorarea cu 27% a profitului net obtinut in al doilea trimestru al acestui an, datorita vanzarii de actiuni ABN Amro si a performantelor notabile inregistrate de divizia sa de asigurari.

Profitul net al ING s-a ridicat la 2,56 miliarde euro (3,53 miliarde dolari) in al doilea trimestru al acestui an, depasind performanta inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, cand profitul net al grupului a fost de doua miliarde euro.

Profitul net obtinut din activitatea de baza a crescut cu 8,2% pana la 2,17 miliarde euro, excluzand un castig de 573 milioane euro obtinut din vanzarea unei parti din pachetul de actiuni ABN Amro detinut de ING si costurile de 188 milioane euro legate de integrarea diviziei sale Postbank cu grupul ING Bank din Olanda, a precizat ING.

Analistii chestionati de Reuters mizau in medie pe un profit net trimestrial de 1,89 miliarde euro.

Intrebat de ce ING a vandut actiunile ABN Amro, directorul executiv al ING, Michel Tilmant a declarat pentru reporteri ca "detineam un pachet important de actiuni ABN Amro si am crezut ca exista prea multe incertitudini. L uand in calcul contextul portofoliului, am decis sa vindem".

ABN ar putea fi preuat curand deoarece exista doua oferte concurente venite din partea grupului bancar britanic Barclays si a unui consortiu condus de Royal Bank of Scotland, din care mai fac parte bancile Fortis si Santander.

ING, care a purtat negoceri privind o posibila fuziune cu ABN, detinea peste 5% din grupul olandez si, conform informatiilor publicate de organismele de reglementare a pietei, ING mai detine un pachet de actiuni de doar 2% din ABN.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Bilanț COVID-19 la nivel global: cum arată situația
Setari Cookie-uri