Grupul de asigurari Aviva va plati despagubiri de 500 milioane euro in urma inundatiilor din iunie si iulie din Marea Britanie, costuri care vor avea impact negativ asupra rezultatelor pe segmentul de asigurari generale in al doilea semestru din 2007

Aceste costuri vor influenta cu siguranta rezultatele grupului pe segmentul de asigurari generale in al doilea semestru din 2007. In pofida acestor evenimente, Aviva a comunicat deja actionarilor ca va inregistra profit pe segmentul de asigurari generale la sfarsitul anului 2007.

In urma inundatiilor din lunile iunie si iulie din Marea Britanie, Aviva plc. a anuntat ca are de platit pagube de peste 340 milioane de lire sterline (500 milioane de euro). Prioritatea companiei de asigurari generale Aviva din Marea Britanie, Norwich Union Insurance, este aceea de a-i ajuta persoanele afectate de aceste evenimente.

"Vom aduce mai multi antreprenori si echipament de specialitate pentru a ne asigura ca reparatiile se fac cat mai repede cu putinta", a adeclarat presedintele companiei Aviva din Marea Britanie, Norwich Union Insurance, Igal Mayer. El a mai spus ca intentioneaza sa discute cu autoritatile locale pentru a gasi cele mai potrivite solutii privind cazarea temporara a persoanelor afectate de inundatii.

Profitul operational al grupului Aviva pe anul 2006 a fost de 3.245 milioane de lire sterline (4.770 milioane euro), din care 1.680 milioane lire sterline (2.470 milioane de euro) a fost din asigurari generale.

Grupul Aviva, unul din liderii europeni pe piata pensiilor si asigurarilor de viata, detine in Romania companiile Aviva Asigurari de Viata SA si Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA.

Grupul administreaza active de 535 miliarde euro, care reprezinta banii celor peste 40 de milioane de clienti din toata lumea. In Romania, Aviva este prezenta in 19 orase si are peste 430.000 de clienti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si