Raiffeisen International, divizia pentru activitatile din afara Austriei a grupului financiar Raiffeisen, se asteapta sa obtina un profit consolidat de cel putin 750 milioane euro in acest an, sustinut de afacerile cu marile companii si de extinderea pe segmentul mediu, arata, joi, banca.
Astfel, desi in acest an segmentul clientilor companii mari va avea din nou cea mai mare contributie la profit, Raiffeisen International se va concentra pe dezvoltarea segmenului mediu de clienti si pe extinderea activitatilor pe piata de retail, care se dezvolta rapid. Astfel, grupul isi va extinde reteaua cu circa 500 de noi sucursale si agentii pana la finele anului 2009, va dezvolta canalele alternative de distributie a produselor si serviciilor bancare oferite si va accelera vanzarile pe segmentele de administrare de active (asset management) si de asigurari, se arata in raportul financiar al grupului citat de NewsIn.

Pana in 2009, Raiffeisen International si-a propus sa obtina o crestere anuala cu cel putin 20% a activelor, cel mai rapid avans urmand a fi inregistrat pe pietele din fostele republici sovietice, in ciuda vanzarii recente a subsidiarei Raiffeisenbank Ucraina.

In privinta indicatorilor activitatii bancare, conducerea Raiffeisen International vrea sa ajunga in 2009 la un randament al capitalurilor proprii (ROE) inainte de impozitare de peste 25% si la un raport cost/venit mai mic de 58%.

Raiffeisen International evalueaza in prezent posibilitatea unei majorari de capital pentru a sustine cresterea activitatii pe viitor. "in functie de conditiile generale de pe piata, o majorare de capital ar putea avea loc in urmatoarele sase luni", se mentioneaza in raport.

Raiffeisen International a afisat un profit net consolidat de 401 milioane euro pentru primul semestru al acestui an, in crestere cu 39% fata de perioada similara a lui 2006.

Raiffeisen International este subsidiara pentru afacerile din afara Austriei ale grupului Raiffeisen, care detine 70% din capitalul companiei, restul de 30% din actiuni fiind tranzactionate pe Bursa de Valori din Viena. Raiffeisen International are subsidiare care includ banci si companii de leasing pe 18 piete din Europa Centrala si de Est si a deschis birouri de reprezentare in alte doua tari.

Grupul Raiffeisen este prezent pe piata romaneasca prin Raiffeisen Bank Romania (a treia banca de pe piata dupa active), Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management si Raiffeisen Investment Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri