Firma petroliera ungara MOL a raportat un nivel al profitului net obtinut in al doilea trimestru al 2007 cu mult sub asteptari, insa performantele operationale au fost conform estimarilor, analistii fiind de parere ca aceste rezultate nu vor avea efecte negative pe piata

MOL, care este tinta unei preluari de catre grupul austriac OMV, a anuntat ca profitul net obtinut in al doilea trimestru al 2007 a scazut cu 70% pana la 26,93 miliarde forinti (147,9 milioane dolari) din cauza reducerii productiei de gaze naturale si petrol, a slabiciunii dolarului, a cresterii substantiale a ratei de taxare si unei pierderi financiare non-numerar.

Profitul net a fost sub estimarile analistilor, care mizau pe o scadere de 40% pana la 45,35 miliarde forinti, conform Reuters Estimates.

MOL, care este cea mai mare companie din Ungaria din punct de vedere al venitului, a inregistrat un profit operational de 88,36 miliarde forinti, depasind estimarile analistilor, care mizau pe un rezultat de 86,32 miliarde forinti.

"Slabiciunea dolarului a redus castigurile grupului cu 32 miliarde forinti", a declarat directorul financiar al MOL, Jozsef Molnar, pentru Reuters. " Daca nu luam in calcul efectele fluctuatiilor valutare, rezultatul este oarecum asemanator cu cel inregistrat in urma cu un an", a adaugat acesta.

Analistii au declarat ca reactiile negative ale pietei la anuntul datelor trimestriale vor fi limitate datorita faptului ca actiunile grupului s-au apreciat pe fondul tentativelor de preluare ale OMV.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »




Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si