MOL, care este tinta unei preluari de catre grupul austriac OMV, a anuntat ca profitul net obtinut in al doilea trimestru al 2007 a scazut cu 70% pana la 26,93 miliarde forinti (147,9 milioane dolari) din cauza reducerii productiei de gaze naturale si petrol, a slabiciunii dolarului, a cresterii substantiale a ratei de taxare si unei pierderi financiare non-numerar.

Profitul net a fost sub estimarile analistilor, care mizau pe o scadere de 40% pana la 45,35 miliarde forinti, conform Reuters Estimates.

MOL, care este cea mai mare companie din Ungaria din punct de vedere al venitului, a inregistrat un profit operational de 88,36 miliarde forinti, depasind estimarile analistilor, care mizau pe un rezultat de 86,32 miliarde forinti.

Citeste si:

"Slabiciunea dolarului a redus castigurile grupului cu 32 miliarde forinti", a declarat directorul financiar al MOL, Jozsef Molnar, pentru Reuters. " Daca nu luam in calcul efectele fluctuatiilor valutare, rezultatul este oarecum asemanator cu cel inregistrat in urma cu un an", a adaugat acesta.

Analistii au declarat ca reactiile negative ale pietei la anuntul datelor trimestriale vor fi limitate datorita faptului ca actiunile grupului s-au apreciat pe fondul tentativelor de preluare ale OMV.