"In 2006, cei mai bogati 10% dintre moscoviti au castigat de 41 de ori mai mult decat cei mai saraci 10%", a declarat vicedirectorul comisiei, Leonid Arson, adaugand ca "aceasta diferenta ramane mai mult sau mai putin aceeasi de trei ani".

In restul tarii, diferenta este mai redusa: veniturile celor mai bogati sunt de 15 ori mai mari decat cele ale saracilor, iar acest raport s-a mentinut constant in ultimii ani, potrivit oficialului.

"Comisia de Statistica isi bazeaza calculele pe cheltuielile facute la Moscova de persoanele vizate, iar coeficientul - de 41 de ori - nu este absolut", admite Arson.

Aceasta cifra nu ia in considerare cheltuielile facute de oligarhi in afara Moscovei si nici veniturile ilegale ale restului populatiei, care se ridica la 25% din veniturile declarate, potrivit celor mai recente evaluari ale Ministerului de Interne.

Citeste si:

Cei mai bogati, care repezinta intre 5% si 7% din populatia Rusiei, formeaza un sfert dintre locuitorii Moscovei, afirma Natalia Tihomirova, expert la scoala Superioara de Economie.

Venitul mediu lunar in Rusia era la sfarsitul anului 2006 de 8.243 de ruble (287 de dolari), iar salariul mediu era de 8.962 de ruble (312 dolari).

Proportia persoanelor care traiesc sub pragul saraciei este de 13% la Moscova si de 15% in restul Rusiei.