Grupul european aerospatial si de aparare EADS a anuntat ca ia in considerare posibilitatea de a vinde inca o fabrica la Augsburg, in cadrul procesului de restructurare a producatorului de avioane Airbus, relateaza Reuters.

Gestionarea fabricii Airbus de la Augsburg si a celor de la Nordenham si Varel in cadrul unei noi structuri de proprietate ar putea crea un partener important cu care compania Airbus sa imparta riscurile, conform oficialilor EADS.

In contextul noii politici Airbus, care inseamna externalizarea masiva a unor activitati si noi proprietari, aceste fabrici ar putea avea acces la activitati importante legate de constructia noului avion A350 XWB, ca si la alte programe viitoare Airbus.

Fabrica de la Augsburg face parte din divizia de aparare si securitate a grupului EADS, desi aproximativ 70% din castigurile sale sunt atribuite producatorului de avioane Airbus, potrivit EADS.

Reprezentantii grupului EADS au mai spus ca este nevoie de continuarea evaluarii inaintea luarii unei decizii finale cu privire la fabrica de la Augsburg.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Exporturile de ceasuri elveţiene s-au prăbuşit în aprilie din cauza COVID-19
Setari Cookie-uri