Lider mondial in domeniul serviciilor de recrutare, Adecco a inregistrat un profit de 355 milioane de euro pe primul semestru al anului, anunta publicatia franceza Les Echos.
In ciuda unei scaderi importante suferite pe piata din Statele Unite, grupul elvetian Adecco, a realizat pe primul semestru un profit net de 355 milioane de euro, cu o crestere de 51 de procente. Profitul operational a crescut cu 46% pana la 512 milioane de euro, in timp ce cifra de afaceri a inregistrat o crestere de doar 5 procente, la 10,27 miliarde de euro.

In prezent Franta este principala piata a grupului Adecco, inainte de Statele Unite. Activitatea Adecco a progresat in hexagon cu 5% si a atins suma de 3,4 miliarde de euro datorita rigurozitatii preturilor, cat si cresterii cifrei de afaceri a recrutarii permanente.

In Statele Unite si in Canada, Adecco a inregistrat o scadere a activitatii cu 13%, atingand astfel 1,64 miliarde. Aceasta scadere a atins mai ales sectorul industrial si l-a afectat foarte putin pe cel tertiar, au precizat reprezentantii Adecco.

Cea mai mare crestere s-a inregistrat in Germania, unde grupul elvetian a reusit sa se impuna in fata principalului sau concurent Tuja. Astfel, Adecco s-a impus pe piata germana cu o crestere de 61 de procente si o cifra de afaceri de 495 milioane de euro.

Pe termen scurt Adecco estimeaza o crestere lejera in raport cu cea inregistrata pe piata franceza, in timp ce pe piata americana castigul va continua sa scada. In Germania, grupul elvetian va profita in continuare de o crestere importanta care ii va permite consolidarea pozitiei pe piata.

Astfel, grupul elvetian Adecco isi mentine obiectivele pentru anul curent, o crestere a cifrei de afaceri de cel putin 7% - 9% si mizeaza pe cresterea marjei de exploatare de peste 5 procente pana in anul 2009.

Prezent in 70 de tari, cu un numar de 6 700 de filiale si peste 35 000 de persoane angajate, Adecco a avut in 2006 o cifra de afaceri de 20, 4 miliarde de euro, cu un beneficiu net de 611 milioane de euro.

Grupul Adecco este prezent de sase ani si pe piata din Romania si a reusit sa ofere candidatilor sai peste 6 000 de locuri de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri