In ciuda unei scaderi importante suferite pe piata din Statele Unite, grupul elvetian Adecco, a realizat pe primul semestru un profit net de 355 milioane de euro, cu o crestere de 51 de procente. Profitul operational a crescut cu 46% pana la 512 milioane de euro, in timp ce cifra de afaceri a inregistrat o crestere de doar 5 procente, la 10,27 miliarde de euro.

In prezent Franta este principala piata a grupului Adecco, inainte de Statele Unite. Activitatea Adecco a progresat in hexagon cu 5% si a atins suma de 3,4 miliarde de euro datorita rigurozitatii preturilor, cat si cresterii cifrei de afaceri a recrutarii permanente.

In Statele Unite si in Canada, Adecco a inregistrat o scadere a activitatii cu 13%, atingand astfel 1,64 miliarde. Aceasta scadere a atins mai ales sectorul industrial si l-a afectat foarte putin pe cel tertiar, au precizat reprezentantii Adecco.

Cea mai mare crestere s-a inregistrat in Germania, unde grupul elvetian a reusit sa se impuna in fata principalului sau concurent Tuja. Astfel, Adecco s-a impus pe piata germana cu o crestere de 61 de procente si o cifra de afaceri de 495 milioane de euro.

Citeste si:

Pe termen scurt Adecco estimeaza o crestere lejera in raport cu cea inregistrata pe piata franceza, in timp ce pe piata americana castigul va continua sa scada. In Germania, grupul elvetian va profita in continuare de o crestere importanta care ii va permite consolidarea pozitiei pe piata.

Astfel, grupul elvetian Adecco isi mentine obiectivele pentru anul curent, o crestere a cifrei de afaceri de cel putin 7% - 9% si mizeaza pe cresterea marjei de exploatare de peste 5 procente pana in anul 2009.

Prezent in 70 de tari, cu un numar de 6 700 de filiale si peste 35 000 de persoane angajate, Adecco a avut in 2006 o cifra de afaceri de 20, 4 miliarde de euro, cu un beneficiu net de 611 milioane de euro.

Grupul Adecco este prezent de sase ani si pe piata din Romania si a reusit sa ofere candidatilor sai peste 6 000 de locuri de munca.