Grupul belgian bancar si se asigurari KBC a anuntat vineri majorarea cu 39% a profitului net obtinut din activitatea de baza, depasind estimarile analistilor, inregistrand performante bune la toate diviziile sale, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Profitul net al KBC inregistrat in al doilea trimestru al 2007 s-a ridicat la 880 milioane euro (1,21 miliarde dolari) depasind rezultatul obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, cand grupul a obtinut un profit net de 634 milioane euro precum si estimarile unui grup de analisti chestionati de Reuters, care mizasera pe o performanta de 744 milioane euro.

In raportul sau, grupul KBC a precizat ca performanta inregistrata in luna iulie a fost "incurajatoare".

KBC a afisat o crestere de 28% a profitului net obtinut din activitatea de baza in Belgia, pana la 417 milioane euro, iar in Europa centrala si de est, care este a doua piata ca importanta pentru KBC, profitul net a depasit de asemenea asteptarile, ridicandu-se la 177 milioane euro.

Divizia bancara comerciala a obtinut un profit de 241 milioane euro, cu putin sub asteptarile analistilor, care mizau pe un rezultat de 246 milioane euro, reprezentand o scadere de 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

KBC a mai anuntat vineri ca expunerea sa la piata creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc din Statele Unite ale Americii, ce trece printr-o criza majora, a fost redusa.

Belgienii de la KBC au platit, in decembrie 2006, suma de 70 milioane euro (240 milioane lei) companiei Romstal Imex pentru pachetul majoritar detinut la Romstal Leasing si INK Broker de Asigurari din Romania.

Grupul financiar KBC este prezent in aproape toate economiile central si est europene, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria si Slovenia. KBC Group NV este listat la bursa Euronext si la Luxembourg Stock Exchange, sub simbolul KBC.

Capitalizarea grupului este de 32 de miliarde de euro. KBC Group este unul dintre cele mai mari grupuri din Europa, avand 51.000 de angajati si 11 milioane de clienti.

Grupul belgian KBC a fost prezent in cursa pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR), castigata in cele din urma de austriecii de la Erste Bank.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri