Autoritatea americana de supraveghere a burselor (SEC) a publicat pe site-ul grupului american o lista cu creditorii acestuia, printre care se numara si bancile europene.

Pe aceasta lista se regasesc si divizia DB Structured Products Inc. a Deutsche Bank si Fortis Capital Corp, divizie a grupului belgiano-olandez de servicii financiare Fortis.

Grupul HomeBanc din Atlanta a afisat active de 5,1 miliarde dolari si datorii de 4,9 miliarde dolari intr-un comunicat remis Tribunalului pentru falimente din Wilmington, Delaware.

HomeBanc nu a oferit estimari legate de sumele datorate celor 40 de creditori ai sai, printre care a precizat ca se numara divizii ale unor grupuri importante precum JPMorgan Chase & Co., KeyCorp si US Bancorp.

Grupul american a declarat insa ca principalul sau actionar este FMR Corp., compania-mama a Fidelity Investments, care detinea 8,53 milioane, aproximativ o sesime, din actiunile HomeBanc.

Citeste si:

Multe grupuri ce ofera credite ipotecare pentru persoane fizice trec printr-o perioada critica fiind confruntate cu cresterea nivelului de datorii neplatite, cu refuzul investitorilor de a achizitiona credite si a bancilor de a le oferi la randul lor credite.

Zeci de companii ce ofereau credite ipotecare si-au vandut operatiunile, au iesit total de pe piata sau au dat faliment in anul ce a trecut.

Saptamana trecuta, BNP Paribas, cea mai mare banca franceza listata, a dat nastere unei crize pe pietele financiare dupa ce a anuntat ca a inghetat fonduri in valoare de 1,6 miliarde euro (2,19 miliarde dolari) afectate de problemele pietei americane a creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc.

In ultimele luni, nivelul datoriilor neplatite a crescut foarte mult din cauza majorarii dobanzilor, creand ingrijorari legate de posibilitatea extinderii acestor probleme catre alte parti ale economiei, afirma Reuters.