Bancile europene BNP Paribas, Deutsche Bank si Commerzbank se afla printre creditorii grupului american HomeBanc Corp, specializat pe acordarea de credite ipotecare, care a anuntat ca a declansat procedurile de faliment, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Autoritatea americana de supraveghere a burselor (SEC) a publicat pe site-ul grupului american o lista cu creditorii acestuia, printre care se numara si bancile europene.

Pe aceasta lista se regasesc si divizia DB Structured Products Inc. a Deutsche Bank si Fortis Capital Corp, divizie a grupului belgiano-olandez de servicii financiare Fortis.

Grupul HomeBanc din Atlanta a afisat active de 5,1 miliarde dolari si datorii de 4,9 miliarde dolari intr-un comunicat remis Tribunalului pentru falimente din Wilmington, Delaware.

HomeBanc nu a oferit estimari legate de sumele datorate celor 40 de creditori ai sai, printre care a precizat ca se numara divizii ale unor grupuri importante precum JPMorgan Chase & Co., KeyCorp si US Bancorp.

Grupul american a declarat insa ca principalul sau actionar este FMR Corp., compania-mama a Fidelity Investments, care detinea 8,53 milioane, aproximativ o sesime, din actiunile HomeBanc.

Multe grupuri ce ofera credite ipotecare pentru persoane fizice trec printr-o perioada critica fiind confruntate cu cresterea nivelului de datorii neplatite, cu refuzul investitorilor de a achizitiona credite si a bancilor de a le oferi la randul lor credite.

Zeci de companii ce ofereau credite ipotecare si-au vandut operatiunile, au iesit total de pe piata sau au dat faliment in anul ce a trecut.

Saptamana trecuta, BNP Paribas, cea mai mare banca franceza listata, a dat nastere unei crize pe pietele financiare dupa ce a anuntat ca a inghetat fonduri in valoare de 1,6 miliarde euro (2,19 miliarde dolari) afectate de problemele pietei americane a creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc.

In ultimele luni, nivelul datoriilor neplatite a crescut foarte mult din cauza majorarii dobanzilor, creand ingrijorari legate de posibilitatea extinderii acestor probleme catre alte parti ale economiei, afirma Reuters.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri