Fondul Global Equity Opportunities al bancii Goldman Sachs, ale carui active aveau o valoare neta de 3,6 miliarde dolari inainte de infuzia de capital, este al treilea fond de hedging administrat de Goldman Sachs care a fost afectat de turbulentele recente din pietele internationale.

Goldman Sachs va investi impreuna cu firma C.V. Starr & Co. Inc. a lui Greenberg, cu compania Perry Capital LLC si cu fundatia Eli Broad suma de 3 miliarde dolari. Investitorii deja existenti pot si ei aduce un nou aport de capital, a mai anuntat Goldman Sachs, potrivit NewsIn.

"Operatiunile fondului Global Equity Opportunities au suferit semnificativ, data fiind dislocarea de pe piata. Reactia noastra este de a reduce riscurile si masura in care sunt folositi bani imprumutati", se spune intr-o declaratie rara a bancii Goldman Sachs despre operatiunile sale.

Citeste si:

Fondul Global Equity Opportunities a cazut anul acesta cu peste 30%, a spus la o conferinta directorul financiar al Goldman Sachs, David Viniar.

Actiunile bancii Goldman Sachs au scazut semnificativ saptamana trecuta in contextul in care investitorii au fost ingrijorati ca turbulentele de pe pietele financiare internationale au generat pierderi semnificative la alte doua fonduri de hedging ale Goldman Sachs: fondul principal in valoare de 8 miliarde dolari Global Alpha si North American Equity Opportunities.