Profitul Swatch Group a inregistrat pe primul semestru o crestere a profitului net de 39,4% si a ajuns la 281,1 milioane de euro. De asemenea, cifra de afaceri a grupului a avut o crestere de 16,7 procente, la 1,67 miliarde de euro, anunta publicatia elvetiana Le Temps.

Liderul mondial in domeniul ceasurilor, Swatch Group, a avut pe primul semestru a anului 2007 o crestere a profitului net de 39,4 procente, previziunile pentru al doilea semestru fiind promitatoare.

Rezultatele obtinute de Swatch Group dovedesc inca o data importanta pe care o detin in cadrul grupului departamentele de ceasuri si bijuterii. Cele doua sectoare au inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 20%. In raport cu aceeasi perioada a anului trecut, rezultatele financiare s-au ameliorat sensibil.

In materie de productie, Swatch Group se confrunta cu importante probleme de capacitate, care se explica printr-o cerere in crestere a clientilor externi, a companiilor grupului dar si prin lipsa unor buni ceasornicari.

Conform declaratiilor date de reprezentantii grupului noi masuri de crestere a capacitatii de productie vor fi luate cat mai repede.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si