Aegon a precizat ca va pune bazele unei relatii strategice cu Merrill Lynch in ceea ce priveste produsele de asigurari si investitii si ca subsidiarele Transamerica ale grupului olandez vor sprijini reteaua de consiliere financiara a Merrill Lynch.

Cele doua companii achizitionate au inregistrat vanzari de anuitati variabile de 800 milioane dolari in 2006, a precizat Aegon.

Tranzactia va propulsa grupul olandez intre primele zece companii ce vand anuitati variabile pe plan global.

Aegon a precizat ca se asteapta ca aceasta tranzactie sa aiba un efect pozitiv asupra castigurilor pe actiune, estimand ca afacerea va fi finalizata inainte de sfartitul celui de-al patrulea trimestru al anului curent.

Citeste si:

"A avea o relatie strategica privind vanzarile cu unul dintre cei mai importanti distribuitori de asigurari din Statele Unite ale Americii reprezinta in mod clar principalul motiv al acestei tranzactii", a declarat presedintele Aegon USA, Pat Baird, intr-un interviu.

"insa noi suntem un grup cu expunere globala, la fel ca ei, si cum avem o relatie buna cu acestia, in mod clar vor incerca sa vindem impreuna mai multe produse pe plan global", a adaugat acesta.

Merrill Lynch se asteapta ca prin aceasta vanzare sa beneficieze de un castig semnificativ in cadrul celui de-al patrulea trimestru al 2007, anticipand ca tranzactia va rezulta in majorarea castigurilor pe actiune.