Asiguratorul olandez Aegon NV a anuntat ca va achizitiona diviziile Merrill Lynch Life Insurance Co. si MLLife Insurance Co. din New York pentru suma de 1,3 miliarde dolari pentru a-si consolida gama de produse si reteaua de distributie din SUA
Aegon a precizat ca va pune bazele unei relatii strategice cu Merrill Lynch in ceea ce priveste produsele de asigurari si investitii si ca subsidiarele Transamerica ale grupului olandez vor sprijini reteaua de consiliere financiara a Merrill Lynch.

Cele doua companii achizitionate au inregistrat vanzari de anuitati variabile de 800 milioane dolari in 2006, a precizat Aegon.

Tranzactia va propulsa grupul olandez intre primele zece companii ce vand anuitati variabile pe plan global.

Aegon a precizat ca se asteapta ca aceasta tranzactie sa aiba un efect pozitiv asupra castigurilor pe actiune, estimand ca afacerea va fi finalizata inainte de sfartitul celui de-al patrulea trimestru al anului curent.

"A avea o relatie strategica privind vanzarile cu unul dintre cei mai importanti distribuitori de asigurari din Statele Unite ale Americii reprezinta in mod clar principalul motiv al acestei tranzactii", a declarat presedintele Aegon USA, Pat Baird, intr-un interviu.

"insa noi suntem un grup cu expunere globala, la fel ca ei, si cum avem o relatie buna cu acestia, in mod clar vor incerca sa vindem impreuna mai multe produse pe plan global", a adaugat acesta.

Merrill Lynch se asteapta ca prin aceasta vanzare sa beneficieze de un castig semnificativ in cadrul celui de-al patrulea trimestru al 2007, anticipand ca tranzactia va rezulta in majorarea castigurilor pe actiune.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri