Fondul privat american de investitii Blackstone Group a afisat un profit triplu in trimestrul al doilea al anului curent fata de aceeasi perioada a anului trecut, informeaza editia online a publicatiei The New Tork Times.
Cresterea veniturilor se datoreaza in principal sectoarelor de investitii private si diviziilor specializate in real estate din cadrul grupului Blackstone, insa stagnarea pietei de credit ar putea diminua castigurile companiei.

Blackstone a raportat un profit net de 744,4 milioane de dolari in trimestrul incheiat pe 30 iunie, de trei ori mai ridicat decat profitul inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent, de 224,1 milioane de dolari. Veniturile trimestrului al doilea au atins 975,3 milioane de dolari.

Divizia de investitii private a grupului Blackstone a inregistrat venituri de 426,1 milioane de dolari in Q2, comparativ cu cele 125,6 milioane de dolari de anul trecut. Unitatea real-estate, care a finalizat unele din cele mai mari tranzactii imobiliare de anul trecut, incluzand Equity Office Proprietes Trust si lantul hotelier Hilton, a totalizat 320,2 milioane de dolari, rezultat spectaculos daca ne gandim ca in urma cu un an se inregistrasera incasari de doar 92 milioane de dolari.

Ambele divizii insa ar putea avea de suferit in viitorul apropiat, si aceasta din cauza deteriorarii pietei creditelor. Investitorii s-au plans de imprumuturile prea ridicate si reticenta bancilor de a acorda finantare tranzactiilor ulterioare.

Noile conditii din mediul financiar ar putea afecta profiturile ulterioare, a atras atentia Hamilton E. James, presedintele Blackstone. Tranzactii majore ca cele incheiate pentru Equity Office nu se intalnesc in fiecare zi si nici nu se intrevad in viitorul apropiat.

“In mediul de azi nu vom asista la multe megatranzactii”, a declarat James, insa Blackstone “scaneaza si alte alternative de investirii, incluzand cumpararea de actiuni in companii chineze sau indiene si achizitionarea unor imprumuturi aferente la preturi avantajoase, a continuat James.

Atat Blackstone, cat si companiile rivale nu intrevad o revenire spectaculoasa a pietei creditelor, considerand posibilitatea unor surse alternative de finantare, care vor avea un impact clar asupra veniturilor ulterioare, precizeaza James.

Grupul Blackstone, condus de Stephen A. Schwarzam, a devenit o companie publica in iunie, insa de atunci pretul actiunilor a scazut de la 38 de dolari la 22,76 de dolari. Actiunile au fost cotate pe piata sub 31 de dolari, Blackstone fiind una din cele mai putin favorabile oferte initiale adresate publicului in acest an. Ieri bursa din New York a afisat un pret de 25,71 de dolari, in urcare cu 1,7 procente.

Chiar si inainte de a deveni publica, compania Blackstone a examinat indeaproape intentia legislatorilor de a introduce proiecte de lege prin care se urmareste dublarea taxelor platite de firmele private de investitii relationate la marimea veniturilor. Una din aceste legi a fost denumita “the Blackstobe bill” sau “the birthday party bill”, dupa aniversarea de 5 milioane de dolari a lui Schwarzaman care a avut loc in cartierul Manhattan, in februarie.

“Ne opunem acestor legi care se dezbat in congres”, a mentionat James, adaugand ca nu s-au ajuns la intelegeri de ambele parti privind problema taxelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri