Nestle a anuntat ca isi va investi profiturile intr-o rascumparare de actiuni in valoare de 21 miliarde dolari si ca va evita achizitiile importante, in conditiile in grupul a obtinut castiguri peste estimari, deoarece preturile mai ridicate au contracarat scumpirea materiilor prime, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Cel mai mare producator alimentar a afisat o crestere de 18,4% a profitului net in prima jumatate a anului, pana la 4,9 miliarde de franci elvetieni (4,1 miliarde dolari) si a anuntat ca este posibil sa depaseasca propriile previziuni pentru intregul an. Actiunile companiei au inregistrat cea mai mare urcare pe o piata europeana in general slaba.

"Debutul bun al anului pentru Nestle ii pemite companiei sa se astepte la o crestere organica peste asteptari si la o imbunatatire durabila a profiturilor pentru sfarsitul anului", au spus reprezentantii Nestle intr-o declaratie. Directorul general Peter Brabeck a dezvaluit o rascumparare surprinza de actiuni, in valoare de 25 miliarde franci elvetieni si a adaugat ca nu a prevazut nicio achizitie importanta in viitor, ci doar preluari aditionale, deoarece grupul a efectuat, recent, achizitii ale unor afaceri de nutritie medicala si pentru copii.

"A venit momentul sa ne consolidam", a spus acesta, intr-un interviu pentru postul de televiziune CNBC, adaugand ca nu planuieste nicio achizitie importanta. Vanzarile au crescut cu 8,4%, pana la 51,1 miliarde de franci elvetieni(42,5 miliarde dolari), deoarece compania a impus scumpiri pentru a contracara cresterea preturilor pentru materiile prime, precum cafeaua sau cacaua. Cresterea organica a vanzarilor a fost de 7,4%.

"Sunt rezultate bune pe toata linia, atat pentru venituri cat si pentru profituri iar Nestle este avantajata, in mod clar, de repozitionarea inspre afacerile cu produse mai sanatoase", a spus directorul de cercetare alimentara de la Kepler Equities, Jon Cox. Actiunile Nestle s-au apreciat cu 5,5% pana la 476,5 franci elventieni, deorece analistii s-au concentrat pe cresterea profiturilor si a vanzarilor, urcarea previziunilor pentru 2007 si posibilele vanzari de active.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si