Biroul de statistica al Uniunii Europene, Eurostat, a anuntat ca inflatia anuala din luna iulie a fost neschimbata fata de primele sale estimari si a fost in conformitate cu asteptarile analistilor. Inflatia anuala din iunie a fost de 1,9%.

Eurostat a mai aratat ca preturile au scazut in iulie cu 0,2% fata de luna precedenta, de asemenea in conformitate cu asteptarile analistilor.

Cea mai accentuata temperare a presiunilor inflationiste a fost inregistrata in sectorul comunicatiilor, in timp ce preturile la imbracaminte si costurile pentru recreere si cultura au inregistrat o usoara crestere.

Citeste si:

Costurile educatiei si ale serviciilor oferite de hoteluri si restaurante au crescut cel mai mult, iar cele mai mari urcari de preturi le-au avut produsele alcoolice si tutunul.

BCE vrea sa mentina inflatia anuala imediat sub nivelul de 2%. Presiunile inflationiste nu au afectat aceasta tinta din septembrie 2006, in timp ce dobanda de politica monetara a BCE a urcat treptat.

Eurostat a mai anuntat ca fara costurile volatile ale alimentelor si energiei, o masura pe care BCE o numeste inflatia "core" si pe care o monitorizeaza cu atentie, preturile au scazut in iulie cu 0,3% de la o luna la alta, dar au urcat pana la 1,9% fata de aceeasi perioada de anul trecut, in conformitate cu estimarile analistilor.