Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, a injectat luni lichiditati in valoare de 3,5 miliarde dolari in piata financiara, a anuntat Federal Reserve din New York, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Banca centrala a introdus aceasta suma in piata prin intermediul unor credite pe o zi, garantate cu titluri de valoare, care ii permit sa actioneze pe termen foarte scurt.

La Bursa de la New York, indicele Dow Jones s-a mentinut la nivelul de echilibru, dupa anuntul Federal Reserve. Banca a urcat, vineri, indicii burselor, prin reducerea cu 0,5%, pana la 5,75%, a ratei dobanzii de finantare, pentru imprumuturile acordate bancilor comerciale. Federal Reserve a mai avertizat ca este in continuare gata sa actioneze pentru a face fata unor noi turbulente ale pietelor financiare.

In total, Federal Reserve a introdus 97,5 miliarde dolari in piata, din data de 9 august, pentru a impiedica epuizarea surselor de creditare, pe fondul crizei din sectorul imprumuturilor ipotecare cu risc ridicat din SUA. In conditii normale Federal Reserve injecteaza in interventii zilnice intre cinci si zece miliarde dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
RECORD: În Wuhan au fost efectuate 6,5 milioane de teste în 9 zile
Setari Cookie-uri