Distribuitorul francez Carrefour a anuntat marti ca se retrage de pe piata elvetiana prin vanzarea a participatiei de 50% din operatorul elvetian de hipermarketuri Distributis AG

Carrefour a declarat ca a acceptat sa vanda participatia sa din grupul Distributis AG grupului elvetian de retail Coop, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 470 milioane franci elvetieni (390 milioane dolari).

Carrefour a declarat intr-un comunicat ca aceasta tranzactie face parte din strategia sa de a vinde active ce nu fac parte din divizia de baza a grupului.

"Nu beneficiam de o prezenta destul de puternica pe aceasta piata", a declarat o purtatoare de cuvant a grupului francez.

Carrefour a precizat ca doreste sa se concentreze pe majorarea valorii actiunilor si activele sale imobiliare au dat nastere la multe speculatii dupa ce holdingul miliadarului francez Bernard Arnault a decis sa coopereze cu fondul privat de investitii Colony Capital pentru a prelua o participatie de 9,1% din Carrefour, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

"Pretul pare rezonabil, insa tranzactie este una modesta", a declarat grupul Natixis Securities intr-o nota. Distributis, detinut in proportie de 50% de Carrefour, restul fiind controlat de partenerul sau Maus Freres, detine 12 hipermarketuri si a beneficiat de vanzari consolidate de 504 milioane euro in 2006.

Maus Freres, care controleaza si magazinele Manor, specializate in produse non-alimentare, a decis de asemenea sa vanda participatia sa grupului Coop, relateaza Reuters.

Distibutis controleaza 1,1% din piata elvetieana, afima Reuters.

Operatorii de retail Aldi si Lidl au incercat sa castige increderea clientilor elvetieni, pentru a prelua cota de piata controlata de grupul Coop, care este al doilea retailer din Elvetia, dupa compania Mingros.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Reactia Auchan dupa amenda de 7,8 mil. euro primita de la Concurenta