Carrefour a declarat ca a acceptat sa vanda participatia sa din grupul Distributis AG grupului elvetian de retail Coop, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 470 milioane franci elvetieni (390 milioane dolari).

Carrefour a declarat intr-un comunicat ca aceasta tranzactie face parte din strategia sa de a vinde active ce nu fac parte din divizia de baza a grupului.

"Nu beneficiam de o prezenta destul de puternica pe aceasta piata", a declarat o purtatoare de cuvant a grupului francez.

Carrefour a precizat ca doreste sa se concentreze pe majorarea valorii actiunilor si activele sale imobiliare au dat nastere la multe speculatii dupa ce holdingul miliadarului francez Bernard Arnault a decis sa coopereze cu fondul privat de investitii Colony Capital pentru a prelua o participatie de 9,1% din Carrefour, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

"Pretul pare rezonabil, insa tranzactie este una modesta", a declarat grupul Natixis Securities intr-o nota. Distributis, detinut in proportie de 50% de Carrefour, restul fiind controlat de partenerul sau Maus Freres, detine 12 hipermarketuri si a beneficiat de vanzari consolidate de 504 milioane euro in 2006.

Citeste si:

Maus Freres, care controleaza si magazinele Manor, specializate in produse non-alimentare, a decis de asemenea sa vanda participatia sa grupului Coop, relateaza Reuters.

Distibutis controleaza 1,1% din piata elvetieana, afima Reuters.

Operatorii de retail Aldi si Lidl au incercat sa castige increderea clientilor elvetieni, pentru a prelua cota de piata controlata de grupul Coop, care este al doilea retailer din Elvetia, dupa compania Mingros.