Bancile de Cehia vor cheltui miliarde de euro in 2007 pentru a-si intari retelele pentru a veni in intampinarea cererii pentru sistemele tip electronic banking, a anuntat marti cotidianul ceh Hospodarske Noviny citat de Chech News Agency.

Interesul cel mai ridicat pentru platile prin carduri si activitatile bancare online este observat in mod traditional in perioada Octombrie-Decembrie, afirma cotidianul ceh, citat de NewsIn.

"Ne-am intarit din nou sistemul bancar online datorita apropierii perioadei Craciunului. Momentan, beneficiem de peste 150.000 de tranzactii pe zi, insa ne asteptam ca acest nivel sa se ridice pana la 700.000 de operatiuni pe zi inainte de Craciun", a declarat un membru al consiliului de administratie al bancii Ceska Sporitelna, Petr Hlavacek.

Hlavacek a declarat ca numarul tranzactiilor ar putea creste in cursul acestui an cu o cincime inainte de Craciun, dupa ce in 2006 cresterea inregistrata s-a ridicat la 30%.

Un alt grup, Komercni Banka, a majorat considerabil suma pe care doreste sa o investeasca in tehnologie informationala. Raiffeisen Bank a cheltuit sute de milioane de coroane pe an pe tehnologia informationala, a anuntat purtatorul de cuvant al grupului, Tomas Kofron.

Majoritatea cheltuielilor efectuate de bancile din Cehia se indreapta momentan catre dezvoltarea de produse noi, insa sume importante sunt folosite pentru intarirea sigurantei conturilor si bancomatelor, afirma cotidianul ceh.

Bancile doresc, de exemplu, sa lupte impotriva copierii cartilor de credit, care a devenit o infractiune mult mai frecventa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Deloitte: Ce companii au fost vizate cel mai mult de controale GDPR