Guvernul chinez lanseaza o campanie de imbunatatire a calitatii produselor fabricate in China, dupa ce, in ultimele saptamani, mai multe produse chinezesti au fost retrase de pe piata pentru ca nu respectau normele de siguranta si sanatate, informeaza Bloomberg.

Un reprezentant al guvernului chinez a declarat ca, prin aceasta campanie, autoritatile doresc sa elimine de pe piata produsele necorespunzatoare calitativ, de la mancare si medicamente, la haine si jucarii. "Campania este o batalie speciala pentru a proteja sanatatea maselor, prestigiul produselor chinezesti si imaginea natiunii noastre", a explicat vicepremierul Wu Yi.

Campania se va derula in perioada septembrie - decembrie, iar autoritatile vor verifica, printre altele, daca toti producatorii de alimente au autorizatii de functionare si sanitare si vor intensifica inspectiile pentru mai multe tipuri de produse de import si export, printre care si jucariile.

China, cel mai mare exportator de bunuri de consum din lume, se lupta pentru a-si imbunatati imaginea dupa ce compania Mattel a decis, in urma cu o saptamana, sa retraga de pe piata internationala 20 de milioane de jucarii fabricate in China, din cauza riscurilor pe care acestea le prezentau pentru copii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
INSP: Măsuri pentru persoanele care primesc colete din China
Setari Cookie-uri