Guvernul chinez lanseaza o campanie de imbunatatire a calitatii produselor fabricate in China, dupa ce, in ultimele saptamani, mai multe produse chinezesti au fost retrase de pe piata pentru ca nu respectau normele de siguranta si sanatate, informeaza Bloomberg.
Un reprezentant al guvernului chinez a declarat ca, prin aceasta campanie, autoritatile doresc sa elimine de pe piata produsele necorespunzatoare calitativ, de la mancare si medicamente, la haine si jucarii. "Campania este o batalie speciala pentru a proteja sanatatea maselor, prestigiul produselor chinezesti si imaginea natiunii noastre", a explicat vicepremierul Wu Yi.

Campania se va derula in perioada septembrie - decembrie, iar autoritatile vor verifica, printre altele, daca toti producatorii de alimente au autorizatii de functionare si sanitare si vor intensifica inspectiile pentru mai multe tipuri de produse de import si export, printre care si jucariile.

China, cel mai mare exportator de bunuri de consum din lume, se lupta pentru a-si imbunatati imaginea dupa ce compania Mattel a decis, in urma cu o saptamana, sa retraga de pe piata internationala 20 de milioane de jucarii fabricate in China, din cauza riscurilor pe care acestea le prezentau pentru copii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri