Banca germana de stat Sachsen LB, afectata de turbulentele din pietele financiare, va fi vanduta unei alte banci germane de stat, a estimat la sfarsitul saptamanii trecute ministrul de finante al landului Saxonia, Horst Metz, informeaza NewsIn, citand Reuters.

"Suntem in discutii cu bancile de stat. Am stabilit ca discutiile sa continue si sa ajunga la o conluzie de succes. Presupunem ca in acest weekend vom gasi o solutie buna", a spus Metz, la sfarsitul unei reuniuni speciale a cabinetului.

Ministrul de finante al landului Saxonia a mai spus ca printre participantii la negocieri se numara LBBW, cea mai mare banca de stat din Germania, cu sediul la Stuttgart, considerata deja favorita.

Banca Sachsen LB este detinuta de landul estic Saxonia si de bancile de economii ale comunitatii locale si este a doua victima germana a turbulentelor din piata americana a creditelor ipotecare cu grad mare de risc care au creat dificultati in pietele internationale de credit.

Un grup de banci de stat a anuntat saptamana trecuta ca va salva banca, arata Reuters.

In schimbul unui credit de 17 miliarde euro (23,1 miliarde dolari) care sa o mentina functionala, proprietarii bancii au fost obligati sa accepte vanzarea acesteia, decizie cu valoare de simbol in Germania, unde foarte putine banci de stat sunt vreodata scoase la licitatie.

Decizia a survenit in contextul in care Germania a fost afectata pana acum de impactul european al problemelor rezultate din piata americana a creditelor ipotecare cu grad mare de risc, deoarece doua banci germane aproape s-au "prabusit", fiind nevoie de operatiuni sofisticate de salvare.
Evenimentele au declansat solicitari de reformare a sistemului de supraveghere a pietei financiare. Ministrul economiei al landului sudic Bavaria, Erwin Huber, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca sistemul de supraveghere al pietei financiare trebuie inasprit.

Rolul Bundesbank si al autoritatii de supraveghere din sectorul financiar BaFin trebuie sa fie mai bine definite, a spus Huber, intr-un interviu acordat editiei online a Financial Times Deutschland.

"Delimitarea insuficienta a competentelor nu prea contribuie la eficienta supravegherii sistemului financiar", a spus Huber, care este favorit ca succesor al liderului partidului Uniunii Social-Crestine din Bavaria, Edmund Stoiber, mai consemneaza Reuters.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Boeing reia producţia avionului care a ucis peste 300 de oameni
Setari Cookie-uri