Banca Barclays, afectata de temerile privind expunerea la instrumente financiare cu risc ridicat, detine garantii colaterale care i-ar limita pierderile la cel mult 75 milioane lire sterline (150,5 milioane dolari), a declarat, miercuri, o sursa apropiata afacerii
O serie de relatari aparute, marti, in presa, sustineau ca expunerea diviziei Barclays Capital la instrumentele financiare cu risc ridicat s-ar putea ridica la cateva sute de milioane de dolari. Banca, unul dintre cei mai inovatori jucatori din piata creditelor, a negat relatarile.

Confirmand alte relatari, din Financial Times, publicate miercuri, sursa citata de Reuters a declarat ca, desi Barclays este nevoita sa vanda active detinute ca garantii in imprumuturile colaterale la preturi mici, pierderile astfel provocate pot fi de maximum 75 milioane lire sterline. Barclays Capital este una dintre principalele banci care folosesc instrumente financiare alternative, care sunt o imbinare a vehiculelor de investitii traditionale cu elemente ale imprumuturilor garantate colateral.

Vehiculele financiare alternative au atras atentia investitorilor, dupa ce turbulentele din piata creditelor au scazut valoarea activelor, determinand o epuizare a surselor de finantare pentru instrumentele cu risc ridicat din piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri