Banca Barclays, afectata de temerile privind expunerea la instrumente financiare cu risc ridicat, detine garantii colaterale care i-ar limita pierderile la cel mult 75 milioane lire sterline (150,5 milioane dolari), a declarat, miercuri, o sursa apropiata afacerii

O serie de relatari aparute, marti, in presa, sustineau ca expunerea diviziei Barclays Capital la instrumentele financiare cu risc ridicat s-ar putea ridica la cateva sute de milioane de dolari. Banca, unul dintre cei mai inovatori jucatori din piata creditelor, a negat relatarile.

Confirmand alte relatari, din Financial Times, publicate miercuri, sursa citata de Reuters a declarat ca, desi Barclays este nevoita sa vanda active detinute ca garantii in imprumuturile colaterale la preturi mici, pierderile astfel provocate pot fi de maximum 75 milioane lire sterline. Barclays Capital este una dintre principalele banci care folosesc instrumente financiare alternative, care sunt o imbinare a vehiculelor de investitii traditionale cu elemente ale imprumuturilor garantate colateral.

Vehiculele financiare alternative au atras atentia investitorilor, dupa ce turbulentele din piata creditelor au scazut valoarea activelor, determinand o epuizare a surselor de finantare pentru instrumentele cu risc ridicat din piata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Topul celor mai sigure 100 banci din lume. Cate sunt in Romania