Banca Credit Agricole a afisat joi o crestere de 0,6% a profitului net obtinut in al doilea trimestru al 2007, depasind asteptarile analistilor, precizand ca criza creditelor ipotecare din SUA nu a avut un impact important asupra activitatilor proprii, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Profitul net al celei mai mari banci de larg consum din Franta s-a ridicat la 1,292 miliarde euro (1,76 miliarde dolari), castigurile fiind majorate de contributia diviziilor din strainatate.

Analistii chestionati de Reuters au mizat in medie pe un profit net de 1,106 miliarde euro.

Acest rezultat bun al Credit Agricole vine dupa ce banca BNP Pribas, cea mai mare banca listata din Franta, a afisat o crestere de 20% a profitului net obtinut in al doilea trimestru al 2007 iar banca rivala Societe Generale a beneficiat de o crestere de 33% a profitului net obtinut in aceeasi perioada, precizeaza Reuters.

Rezultatele bancii Credit Agricole vin intr-o perioada marcata de nesiguranta pietei creditelor, afectata de criza sectorului american specializat in credite ipotecare cu grad ridicat de risc, care au avut drept rezultat deprecierea actiunilor bancilor pe plan global.

"Criza americana a creditelor ipotecare a avut un impact limitat asupra operatiunilor grupului Credit Agricole SA", a anuntat banca.

Grupul bancar a precizat ca divizia sa de management al activelor si divizia sa de investitii Calyon nu detineau in mod direct niciun portofoliu de credite ipotecare in Statele Unite ale Americii.

Credit Agricole a declarat ca nu a initiat nicio tranzactie de finantare structurala de la inceputul problemelor de pe piata creditelor din SUA, in luna februarie a acestui an.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri