Profitul net al Credit Agricole a crescut cu 0,6% in Q2

Banca Credit Agricole a afisat joi o crestere de 0,6% a profitului net obtinut in al doilea trimestru al 2007, depasind asteptarile analistilor, precizand ca criza creditelor ipotecare din SUA nu a avut un impact important asupra activitatilor proprii, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Profitul net al celei mai mari banci de larg consum din Franta s-a ridicat la 1,292 miliarde euro (1,76 miliarde dolari), castigurile fiind majorate de contributia diviziilor din strainatate.

Analistii chestionati de Reuters au mizat in medie pe un profit net de 1,106 miliarde euro.

Acest rezultat bun al Credit Agricole vine dupa ce banca BNP Pribas, cea mai mare banca listata din Franta, a afisat o crestere de 20% a profitului net obtinut in al doilea trimestru al 2007 iar banca rivala Societe Generale a beneficiat de o crestere de 33% a profitului net obtinut in aceeasi perioada, precizeaza Reuters.

Rezultatele bancii Credit Agricole vin intr-o perioada marcata de nesiguranta pietei creditelor, afectata de criza sectorului american specializat in credite ipotecare cu grad ridicat de risc, care au avut drept rezultat deprecierea actiunilor bancilor pe plan global.

"Criza americana a creditelor ipotecare a avut un impact limitat asupra operatiunilor grupului Credit Agricole SA", a anuntat banca.

Grupul bancar a precizat ca divizia sa de management al activelor si divizia sa de investitii Calyon nu detineau in mod direct niciun portofoliu de credite ipotecare in Statele Unite ale Americii.

Credit Agricole a declarat ca nu a initiat nicio tranzactie de finantare structurala de la inceputul problemelor de pe piata creditelor din SUA, in luna februarie a acestui an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri