Profitul net al National Bank of Greece a crescut cu 61% in S1

Profitul net al National Bank of Greece (NBG) a urcat cu 61% in primul semestru al anului fata de acelasi interval din 2006, pana la 878 milioane euro, peste estimari, datorita consolidarii rezultatelor Finansbank din Turcia si cresterii numarului de credite in sectorul de retail, relateaza NewsIn, citand Reuters.

Cea mai mare banca din Grecia a anuntat cresterea profitului net in primul semestru al acestui an pana la 878 milioane euro (1,19 miliarde dolari), fata de o medie de 865 milioane euro a estimarilor exprimate de analistii chestionati de Reuters.

"Aproape 40% din profitul din activitatea de baza a grupului provine din operatiunile din sud-estul Europei si din Turcia, unde cresterea afacerilor si a profiturilor a fost cea mai alerta si a confirmat strategia noastra de adancire si diversificare a surselor de castig ale National Bank of Greece", a declarat directorul general al grupului bancar grecesc, Takis Arapoglou, citat de Reuters.

Banca din Grecia, prezenta in Bulgaria, Serbia, Romania si Albania, a achizitionat anul trecut Finansbank din Turcia, in cadrul strategiei de extindere a grupului in sud-estul Europei. National Bank of Greece a inceput sa consolideze castigurile Finansbank din al patrulea trimestru al anului 2006.

Finansbank a contribuit cu 31% la profitul grupului, respectiv cu 244 milioane euro, potrivit raportului bancii grecesti. Venitul net din dobanzi a urcat cu 63% in primele sase luni din 2007 fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 1,443 miliarde euro. Potrivit raportului NBG, volumul creditelor de consum si ipotecare a crescut cu 15 pana la 20% in primul semestru al anului fata de intervalul ianuarie-iunie din 2006, ajungand la 19,9 miliarde euro. Imprumuturile ipotecare au ramas principalul motor al cresterii.

National Bank of Greece a precizat ca mai mult de un sfert din noile imprumuturi ipotecare au fost acordate in Grecia si ca banca si-a pastrat astfel cota de piata pentru segmentul imprumuturilor ipotecare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Franţa: teste 'sistematice' pe aeroporturi pentru călătorii din ţările roșii
Setari Cookie-uri