Federal Reserve, banca centrala americana, a facut o noua infuzie de lichiditate in piata financiara, in valoare de 10 miliarde dolari, prin doua operatiuni distincte, au anuntat reprezentantii Fed, citati de presa internationala.

Banca centrala americana a introdus banii in piata prin intermediul unor plasamente pentru o zi de tip repo, garantate cu titluri de valoare, care ii permit sa actioneze pe termen foarte scurt. Federal Reserve a mai injectat miercuri in piata 5,2 miliarde dolari. In urma celor doua operatiuni efectuate joi, suma totala introdusa in sistemul bancar american a crescut la 147,25 miliarde dolari din 9 august, cand Fed si-a intensificat interventiile pentru a sustine pietele financiare alarmate de o posibila criza de lichiditate.

Turbulentele din pietele internationale au fost generate in mare parte de extinderea problemelor din piata americana a creditelor ipotecare cu grad mare de risc.

Bancile centrale din lume au injectat, in ultimele saptamani, sute de miliarde de dolari in pietele financiare, ca sa impiedice o posibila glisare intr-o criza mondiala de lichiditate. Federal Reserve a incercat sa calmeze investitorii, prin promisiunea de a furniza lichiditati, concretizata in cea mai mare infuzie facuta in sistemul bancar de la atacurile din 11 septembrie 2001.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Cehia redeschide granițele pentru deplasări, din 15 iunie
Setari Cookie-uri