Federal Reserve, banca centrala americana, a facut o noua infuzie de lichiditate in piata financiara, in valoare de 10 miliarde dolari, prin doua operatiuni distincte, au anuntat reprezentantii Fed, citati de presa internationala.

Banca centrala americana a introdus banii in piata prin intermediul unor plasamente pentru o zi de tip repo, garantate cu titluri de valoare, care ii permit sa actioneze pe termen foarte scurt. Federal Reserve a mai injectat miercuri in piata 5,2 miliarde dolari. In urma celor doua operatiuni efectuate joi, suma totala introdusa in sistemul bancar american a crescut la 147,25 miliarde dolari din 9 august, cand Fed si-a intensificat interventiile pentru a sustine pietele financiare alarmate de o posibila criza de lichiditate.

Turbulentele din pietele internationale au fost generate in mare parte de extinderea problemelor din piata americana a creditelor ipotecare cu grad mare de risc.

Bancile centrale din lume au injectat, in ultimele saptamani, sute de miliarde de dolari in pietele financiare, ca sa impiedice o posibila glisare intr-o criza mondiala de lichiditate. Federal Reserve a incercat sa calmeze investitorii, prin promisiunea de a furniza lichiditati, concretizata in cea mai mare infuzie facuta in sistemul bancar de la atacurile din 11 septembrie 2001.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ce randament mai aduce o asigurare unit-linked?