Directorul executiv al grupului bancar portughez Millennium BCP, Paulo Teixeira Pinto, a hotarat sa demisoneze dupa un conflict de lunga durata cu presedintele bancii, anunt care a dus la o crestere a cotatiei actiunilor bancii, informeaza NewsIn, citand Reuters.
Investitorul privat Joe Berardo, care detine 6,8% din Millenium, a declarat, citat de pagina de internet a Agencia Financiera, ca Teixeiro Pinto se va retrage de la conducerea celei mai mari banci listate in Portugalia.

Postul de radio TFS si mai multe site-uri au anuntat ca directorul executiv va demisiona vineri, fara sa citeze insa vreo sursa.

Reprezentantii bancii au anuntat ca vor face "o declaratie pe acest subiect" in cursul zilei de vineri, dupa o intalnire a consiliului general si a consiliului de supraveghere, fara sa dea alte detalii.

Actiunile Millenium s-au apreciat cu 2,73% pana la o cotatie de 3,39 euro, recuperand scaderea din prima parte a sedintei. Pretul actiunilor a continuat sa urce in timpul sedintei de tranzactionare, ca urmare a anticiparii unui final al aceastei crize manageriale.

"Este posibil ca lucrurile sa se limpezeasca si ca nesiguranta sa dispara, ceea ce este benefic pentru actiuni", a spus un trader.

Conform postului de radio TSF, Teixeira Pinto va fi inlocuit de vicepresedintele Millenium, Filipe Pinhal.

Teixeira Pinto si presedintele Millenium, Jorge Jardim Goncalves, isi disputa puterea de la inceputul acestui an, cand grupul a pierdut licitatia pentru preluarea unei banci mai mici, Banco BPI. Trei intalniri ale actionarilor nu au reusit sa aplaneze conflictul.

"Este o veste buna, probabil ca negocierile cu banca BPI vor fi reluate, pentru ca Filipe Pinhal este foarte apropiat de Jardim Goncalves", a spus un alt trader.

Actionarii si analistii erau din ce in ce mai ingrijorati ca lupta pentru putere dintre presedinte si directorul executiv ar fi putut sa influenteze negativ afacerile bancii.

BCP Millennium, care a fost interesata de achizitia BCR, vrea sa deschida o subsidiara in Romania in luna septembrie si va investi in acest an 40 milioane euro intr-o retea de 40 de unitati, potrivit planului de investitii al bancii.

BCP urmeaza ca pana in 2011 sa isi mareasca investitiile cu inca 200-250 milioane euro pentru a se extinde in special in zonele urbane si spera sa aiba circa 150.000 clienti pana in 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri